Η ΑΦΩΝΗ... ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ

 

Μια είναι η εξουσία στην Ελλάδα. Ο λαός. Αυτό που αποκαλείται λαός. Και επειδή στην Ελλάδα ο λαός είναι της κλάψας και της διαμαρτυρίας, του παράπονου και της αγανάκτησης, γι' αυτό ακριβώς το λόγο μια ζωή πάει καλά το κατάστημα. Αφήστε τα σάπια ότι ο Μητσοτάκης έκανε τη χάρη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον Ιβάν Σαββίδη. Ποιος υπολογίζει μια εταιρεία ανώνυμη κι έναν επιχειρηματία; Η δύναμη, ο κίνδυνος να διχαστεί η Ελλάδα είναι ο λαός του ΠΑΟΚ. Όχι γενικώς κι αορίστως ο κόσμος της ομάδας, αλλά τα πρεζόνια, οι αργόσχολοι και όσοι σκόρπιοι άλλοι της φανατίλας. Σε κανένα ισορροπημένο οικογενειάρχη και βιοπαλαιστή παοκτσή θα περνούσε το ''μήνυμα'' ότι το κράτος των Αθηνών θέλει το κακό της... Θεσσαλονίκης και της ομάδας.

Δεν υπάρχουν κόμματα. Κανένα δεν πήρε θέση, υπεύθυνη και με επιχειρήματα, γι' αυτή την ιστορία την οποία ''έπαιξαν'' με τους δικούς τους όρους δυο ΠΑΕ, αυτές των μεγαλομετόχων Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Μια υπόθεση που ξεσκεπάζει κραυγαλέα το νοσηρό και εγκληματικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου, τελικά είναι ένας... ανοικτός λογαριασμός δυο ομάδων.

Ό,τι τσιμπολογίσουν τα κόμματα, Σύριζα και σία. Καμιά ξεκάθαρη θέση, μόνο να εκμεταλλευτούν δυσαρέσκεια του παοκτσήδικου ''λαού''. Το ίδιο θα έκαναν κι αν ο ''κυνηγημένος'' ήταν ο λαός άλλης λαϊκιάς ομάδας.

Και τα ΜΜΕ. Άλλη καραξεφτύλα. Λένε ότι είναι η τέταρτη... εξουσία. Όταν δεν υφίστανται οι άλλες τρεις. Ναι, υπάρχει η πολιτική εξουσία, μόνο για να αυτοκαταργείται ή να ακυρώνει την δικαστική εξουσία. Αυτό που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, άλλαξε τη νομοθεσία για να αποφύγει τον... εθνικό διχασμό στην περίπτωση που θα αποδιδόταν το δίκαιο και τιμωρούνταν ο ΠΑΟΚ.

Τα ΜΜΕ. Δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις της μιας και της άλλης πλευράς. Αυτό δεν είναι λειτούργημα. Αυτό δεν είναι προσφορά στην κοινωνία. Δεν μιλάμε για τα στημένα ΜΜΕ, που απευθύνονται σε στημένο λαό, και το μαύρο το κάνουν άσπρο. Τα θεωρούμενα έγκυρα και αδέσμευτα, μούγκα σκέτη. Από το μέσο, εφημερίδα ή ραδιόφωνο. περιμένεις το σχόλιο. Τη θέση. Την άποψη. Ο κάθε Σαββίδης και Μαρινάκης της κάθε ομάδας θα μας τα πουν όπως βολεύουν τους ίδιους. Εσύ, εκδότα και δημοσιογράφε, τι λες; Τίποτα περισσότερο από τη δουλειά μεσάζοντα στον οχετό που αφοδεύουν οι πρωταγωνιστές της επικαιρότητας.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΡΕΑΣ...