Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΝ ΑΠΑΤΑΕΙ... ΥΠΕΡΟΧΑ

 

Μαστουρωμένος ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το Όσκαρ ο Χοακίμ Φήνιξ. Ολοφάνερο για όποιον ξεχωρίζει τον άτομο που έχει πάρει ουσίες, που είναι φτιαγμένος. Ο ηθοποιός ήταν σίγουρος για τη νίκη του και ήταν επόμενο να έχει προετοιμαστεί τι θα μας πει. Και τα είπε όπως τα ήθελε, σα να έπαιζε ρόλο.

Λοιπόν. Είχα πρόβλημα στον καμπινέ μου και κάλεσα τον υδραυλικό να μου κάνει τη δουλειά. Πράγματι, ο μάστορας έφτιαξε το πρόβλημα στη λεκάνη και τι μου είπε; Έχω μια υπέροχη σύζυγο και την ευχαριστώ που με στηρίζει, διαφορετικά δεν θα κατάφερνα να κάνω σωστά τη δουλειά μου στο σπίτι σας.

Γιατί μου τα είπε αυτά τα άσχετα πράγματα, τα προσωπικά του. Το έπαιξε βραβευμένος με Όσκαρ. Αυτό κάνουν οι νικητές της αμερικάνικης ακαδημίας του σινεμά. Παίρνει το αγαλματίδιο ο έτσι στο μοντάζ ή στα εφέ και μας λέει ότι έχω μια θαυμάσια σύζυγο, και δυο εκπληκτικά παιδιά. Το ξέρει ότι η υπέροχη γυναίκα του είναι και πολύ άτακτη, και του τα φοράει υπέροχα;

Η άλλη, η Ρενέ Ζέλβεγκερ (φώτο), ηθοποιάρα κι αυτή, αυτό δεν το συζητάμε, μας είπε ότι για 25 χρόνια έχει τον ίδιον σύντροφο, και τον ευχαριστεί. Αυτό θέλαμε να ακούσουμε, να ηρεμήσουμε. Δεν θέλαμε να μας πει από το μικρόφωνο το άλλο. Ότι έχει πάει με το μισό Χόλυγουντ, και καλά έκανε, τι μας ενδιαφέρει.

Λέγανε για τον Χοακίμ Φήνιξ. Ανεβαίνει στη σκηνή και πέφτει το συναδελφικό χειροκρότημα, κι αυτός αντί να πει ''ευχαριστώ'' λέει το απίστευτο: ''Σταματήστε!''. Γιατί; Είπαμε. Ήταν χοντρά ''φτιαγμένος'', δεν ήθελε να χάσει την αυτοσυγκέντρωση του, και να πει τα δικά του κάλαντα για το καλό της ανθρωπότητας.

Στα Όσκαρ ο νικητής μόνο για τη δουλειά του νομιμοποιείται να μας πει δυο λόγια. Για τις δυσκολίες του ρόλου του, για την ταινία. Όλα τα άλλα είναι καθαρή κατάχρηση, μια εκμετάλλευση της βράβευσης του.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΚΑΛΛΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ