ΤΟ ΜΠΑΣΙΜΟ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΧΤΥΟ

 

Επτά χρόνια, ρε. Και δεν το καταλάβαμε. Μη σου πω ότι αισθάνομαι παλιοσειρά στο διαδίκτυο. Έλα, ρε! Ναι, σου λέω. Ο αποδυτηριάκιας ο ιντερνετικός έχει γενέθλια σήμερα. Δεν πήγε τζάμπα ο καιρός, θαρρώ. Είπαμε πολλά. Και πόσα έχουμε να πούμε ακόμα. Γιατί κάναμε κράτει. Όχι όλα μέσα. Μην τρομάξουν κάποιοι που δεν μας ήξεραν από την καλή. Σιγά-σιγά τραβάμε το κουρτινάκι.

Να πούμε και το άλλο. Ο αποδυτηριάκιας είναι, και πάντα θα παραμένει, εφημεριδάκιας. Κι αυτό δεν κρύβεται. Βεβαίως αυτή είναι μια δεύτερη καριέρα, μια άλλη παρουσία, όπου την γουστάρω με χίλια διότι σε σχέση με την εφημερίδα αισθάνομαι πολύ πιο άμεσα τις αντιδράσεις των επισκεπτών στη σελίδα του αποδυτηριάκια.

Ο αποδυτηριάκιας δεν το ήξερε το internet. Δεν έπαιζε σ' αυτό το κόλπο. Και κάθε τόσο, ακόμα και πριν σβήσει ο “ΦΙΛΑΘΛΟΣ”, φίλοι και γνωστοί με ρωτούσαν Εσύ γιατί απουσιάζεις; Επειδή οι εφημερίδες έχουν πεθάνει, επειδή πεθαίνουν, και όλο το έργο εκεί μέσα βράζει, στο internet.

Ε, κάποια στιγμή πριν επτά χρόνια, το 2013, σα σήμερα στις 21 Φεβρουαρίου, έπεσαν τα ζάρια στην τσόχα... Όταν, λοιπόν, αποφασίστηκε από την Αόρατη Αρχή να μπουκάρει μέσα από τα καλώδια και ο ηλεκτρονικός πλέον αποδυτηριάκιας μπήκα στο παιχνίδι και στην αρχή μπουσούλαγα με τα τέσσερα... Και είδα! Και έπαθα!

Ο αχταρμάς. Τα πάντα όλα χαμένα στο διάστημα και τίποτα στη θέση του. Ένα δάσος ατελείωτο, ακανόνιστο. Ουδεμία ψυχή. Ίχνος. Μια σκέτη κουραδομηχανή. Μεγάλα, σπουδαία γεγονότα της επικαιρότητας πασάρονται στη μάπα σου παρέα με ασήμαντες, με ανύπαρκτες “ειδήσεις”. Χύμα και τσουβαλάτα. Πάγκος λαϊκής, καμία αξιολόγηση. καμιά ιεράρχηση.

Στην πραγματικότητα καμία εκτίμηση στην είδηση και βέβαια καμία αξιοποίησή της. Να αναδείξουν το σοβαρό νέο, μη το ανακατώσουν στο σκουπιδαριό. Για παράδειγμα, τρακάρεις την παραίτηση της κυβέρνησης σε ευρωπαϊκή χώρα και από κοντά τις αλλαγές στην κόμμωση μιας Β' εθνικής τηλεπαρουσιάστριας. Φοβερά πράγματα. Λες ξεφορτώνει μπάζα φορτηγό σε παράνομο σκουπιδότοπο.

Σύμφωνοι, της δουλειάς είμαι και εγώ, του σωματείου, που σημαίνει ότι εμπόριο κάνουμε, πουλάμε δημοσιογραφία και γαμώ το λειτούργημα, προϊόν εμφιαλωμένο, ουχί νοθευμένο, λίαν πακεταρισμένο είναι η είδηση, όμως κρατάς τα προσχήματα, τουλάχιστον.

Μία όρνιθα που παριστάνει την ποπ τραγουδίστρια ποντάροντας στα σιλικονάτα βυζιά της δεν την βάζεις ίσα και όμοια π.χ. με το brexit. Για την τραγουδιάρα είναι υπερβολή να χαλαλήσεις περισσότερο από μιάμισυ αράδα και στη σούμα 17 λέξεις.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ... ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ MEGA