ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ...

 

Η Κούλα Αγαγιώτου είναι η ηθοποιός που ο πολύς κόσμος την έμαθε από την τηλεόραση, αλλά εκείνη είχε πολλά χιλιόμετρα πίσω της, στο σινεμά και το θέατρο. Μια υπέροχη καρατερίστα, που αν ήταν στην Αμερική, σίγουρα θα είχε πάρει Oscar Β΄ γυναικείου ρόλου, για τον ρόλο της στην ταινία Ευδοκία, του Αλέξη Διαμιανού. Αυτή η γυναίκα έζησε ένα μεγάλο δράμα. Μια ζωή γεμάτη βάσανα, προβλήματα και στεναχώριες.

Η Κούλα Αγαγιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα, 16 Μαΐου 1915 και πέθανε 25 Οκτωβρίου 2006. Δεν έχουμε πληροφορίες ούτε για τους γονείς, την οικογένεια ή το παρελθόν της. Ούτε αργότερα που έγινε γνωστή διέρρευσαν πράγματα για την προσωπική της ζωή. Κανείς δεν ήξερε το δράμα που ζούσε στο σπίτι της. Ακόμα και για την κόρη που απέκτησε, δεν ξέρουμε τίποτα.

Ο πολύς κόσμος την έμαθε κυρίως από τους ρόλους της στα σίριαλ, ως μάνα του Βάσου Αδριανού στη σειρά “Μεθοριακός Σταθμός” και στο ρόλο της Σοφίας Σοφιανού στη σειρά “Το ρετιρέ”, ως μητέρα της Κατερίνας Γιουλάκη, όπου κατάφερνε πάντα να δημιουργεί σουρεαλιστικές καταστάσεις με την βοήθεια της εγγονής της που την έπαιζε η Τζόυς Ευείδη.

Ξεκίνησε να παίζει στον κινηματογράφο, αμέσως μετά την κατοχή, το 1951, με πρώτη της ταινία τα “Ματωμένα Χριστούγεννα” στην οποία πρωταγωνιστούσε η Έλλη Λαμπέτη, ο Νίκος Χατζίσκος. Μέσα στην δεκαετία του ’50 δούλεψε πολύ στο σινεμά, και πριν μπει το ΄60 έκανε άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση στην ταινία “Ερωτικές ιστορίες” του 1959. Μια σπονδυλωτή ταινία με τρεις ιστορίες. Η Κούλα Αγαγιώτου έπαιζε στην ιστορία “Το Ραντεβού της Κυριακής”, που το σενάριο είχε γράψει η Λούλα Αναγνωστάκη, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Νίκο Κούρκουλο, την Αλέκα Παΐζη, την Κατερίνα Χέλμη, τον Θανάση Βέγγο, τον Θόδωρο Έξαρχο και τον Τρύφωνα Καρατζά.

Όμως η Κούλα Αγαγιώτου ζούσε μια οικογενειακή τραγωδία που λίγοι γνώριζαν και οι συνάδελφοι της, δεν συζητούσαν, σεβόμενοι πάντα την αξιοπρέπεια της. Η οικογένεια των ηθοποιών σώπαινε και πάντα της έβρισκε δουλειά, όχι μόνο για το ταλέντο της, αλλά για εκείνη τη βαριά σκιά που είχε η ζωή της. Πίστευαν…

Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr