ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ Η ΒΟΛΤΑ

 

Δεν ξαναπάω στην Μύκονο… Βαρειά κουβέντα αυτή, όμως το κορίτσι τόλμησε να την πει. Πήγε Μύκονο και αφού δεν της άρεσε κάτι, είπε τη μεγάλη αλήθεια. Δεν ξαναπάω, η Μύκονος μου βγήκε ξυνή… Επόμενο να πάρει διαστάσεις η δήλωση της κυρίας Βίκυς Κάβουρα.

Προσωπικώς δεν την γνωρίζω την κυρία Βίκυ Κάβουρα, όμως αυτό έχει μικρή σημασία. Για να πάρει χώρο η δήλωση της στις ιστοσελίδες που κάνουν πρωταθλητισμό, σημαίνει ότι είναι άτομο άξιο αναφοράς. Δεν είναι δυνατόν να βάζουν ίσα κι όμοια με τις προκλήσεις του Ερντογάν στο θέμα της Άγιας Σοφιάς π.χ. και τη συμφωνία της Ελλάδος με την Ιταλία στο Ιόνιο την απόφαση να μην ξαναπατήσει στην Μύκονο η κυρία Βίκυ Κάβουρα, αν αυτή δεν είναι κάτι ξεχωριστό.

Γιατί δεν θέλει να ξαναπάει στο λατρεμένο νησί; Μα, τι ρωτάς. Καμιά σημασία δεν έχει αυτό. Σημασία έχει ότι σοβαρά μέσα, όχι περιθωριακά και κουτσομπολίστικα, ΜΜΕ που πουλάνε άποψη και κάνουν στα ίσα παιχνίδι πολιτικό, υπέρ ή κατά της κυβέρνησης, έχουν λόγο στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, αντιμετωπίζουν ως θέμα την απογοήτευση μιας ηθοποιού σε κάποια σήριαλ μετά την τελευταία επίσκεψη της στη Μύκονο.

Αντιληπτό πως συζητάμε κάτι που έχει σχέση με την κυρία Βίκυ Κάβουρα, αλλά με τη στάση των ΜΜΕ στο διαδίκτυο να λειτουργούν και ως σκουπιδότοπος. Να φιλοξενούν και ''ειδήσεις'' που δεν είναι ειδήσεις, αλλά κι αν είναι δεν έχουν καμιά αξία. Γιατί το κάνουν; Γιατί πλασάρουν και περιττά ρεπορτάζ; Επειδή θέλουν να γεμίσουν την ιστοσελίδα. Επειδή απευθύνονται στο μεγάλο κοινό, σε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, του οποίου ένα ισχυρό ποσοστό δεν είναι επιλεκτικό, την πέφτει και στη σαβούρα της ''δημοσιογραφίας''.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα αν περιοριστεί στα σημαντικά μόνο θέματα της καθημερινότητας, τότε θα σκοράρει πολύ μικρά νούμερα. Να, γιατί δίνει και σκάρτο πράμα και δεν αγνοεί ότι υπάρχει κόσμος και κοσμάκης που κάνει τη βόλτα του στα sites χωρίς να λογαριάζει αν χάνει το χρόνο του καταναλώνοντας και απορρίμματα από σκουπιδότοπους.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ, ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ