ΑΠΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΙΒΑΝ ΡΕΣΙΤΑΛ... ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

Να, που κατέληξε το έργο στον εκδοτικό και τηλεοπτικό ανταγωνισμό ανάμεσα στον Ευάγγελο Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη, οι οποίοι δίνουν τα ρέστα τους ως λειτουργοί της ενημέρωσης. Και που 'σαι ακόμα, τα καλύτερα τα περιμένουμε λίαν προσεχώς, διότι οι δυο επιχειρηματίες παίζουν αυστηρά με τους κανόνες της δημοσιογραφίας εκείνης που διεκδικεί επαίνους και βραβεία. Έχουμε και λέμε, για να είμαστε συγκεκριμένοι...

... Το έγκυρο "Εθνος", εφημερίδα ιστορική, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, σχολίασε με υποδειγματικά αντικειμενικό τρόπο το δελτίο ειδήσεων του Mega, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη. Και ποια είναι η κριτική της εφημερίδας για το κανάλι; Ότι το Mega λειτουργεί ''σε συνθήκες μικρού καναλιού''. Ήρθαν οι άνθρωποι, λέω για τη νέα φυλή καναλαρχών, και τα λένε έξω από τα δόντια. Αυτό θα πει αδέσμευτη ενημέρωση.

Και δεν σταματάει στις εκτιμήσεις το μέσο του Ιβάν, δίνει και την πληροφορία ότι το κανάλι του Μαρινάκη μοιάζει με "καζάνι που βράζει". Γιατί, όμως; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ''Εθνους'' απέτυχε ο σχεδιασμός να κερδίσει υψηλές θεαματικότητες το μέγκα ποντάροντας στα σήριαλ και την ταινιοθήκη που απέκτησε από το χρεοκοπημένο Mega των εκδοτών.

Α, έτσι ξηγείται ο όμιλος του Ιβάν; Τα Παραπολιτικά που δεν έχουν... καμιά σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα μας πουν τα δικά τους, πάντα με δημοσιογραφικό ήθος υπεράνω υποψίας. Συγκεκριμένα αναφέρονται σε αποχωρήσεις βασικών στελεχών του Open, καναλιού ιδιοκτησίας Ιβάν. Με στοιχεία, με ονόματα, όχι αέρα πατέρα. Και προσθέτει το μέσο που δεν έχει σχέση με τον Μαρινάκη, ότι υπήρξε μεγάλη ένταση στο κανάλι του ομογενούς επιχειρηματία, μέχρι που παρ’ ολίγον να ξεφύγει η κατάσταση.

Να μην παραλείψουμε και τι ισχυρίζεται- με non paper παρακαλώ- η εταιρία Dimera Media Investments (του Ιβάν Σαββίδη), η οποία είναι μοναδικός μέτοχος της εταιρείας Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε.(OPEN): Διαψεύδει, λοιπόν, κατηγορηματικά τις υποτιθέμενες συζητήσεις με τρίτους για το OPEN. Που σημαίνει ότι το κανάλι δεν πουλιέται και ''είναι ψεύδη σενάρια - υπονοεί αυτά που γράφουν τα Παραπολιτικά- και κακόβουλα και υποκινούμενα δημοσιεύματα''.

Στη φώτο, ο Ιβάν δείχνει πως θα φέρει βόλτα τον Μαρινάκη με ποντιακή λαβή.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΤΕΡΕΖΑ, Η ΤΡΕΛΟΑΜΑΕΡΙΚΑΝΑ