Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

 

Σε ζωντανή εκπομπή καναλιού καλεσμένος με την ιδιότητα δημοσιογράφου ισχυρίζεται κάτι που θίγει τον επίσης παρόντα στο στούντιο γνωστό πολιτικό Άδωνη Γεωργιάδη. ''Πάρτο πίσω αυτό που είπες, διαφορετικά θα σου κάνω αγωγή και θα ζητήσω 100.000... '' βγαίνει από τα ρούχα του ο μεγαλοϋπουργός της ΝΔ.

Αν είναι πράγματι καθαρός ο Γεωργιάδης, έτσι όφειλε να αντιδράσει. Υποχρέωση είχε να δηλώσει, έστω κι αν ο δημοσιογράφος το εξέλαβε ως απειλή, ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Να ξέρουμε τι λέμε. Το αν είναι ή όχι λαμόγιο, το αν χρηματίζεται ή όχι ένας υπουργός, δεν είναι υπόθεση προσωπική. Ενδιαφέρει όλους, κι αυτούς που δεν τον ψήφισαν. Στο φινάλε ο απατεώνας πολιτικός με τις όποιες ανομολόγητες ενέργειες του θίγει, ζημιώνει το κράτος.

- Με απειλείς; Δεν το παίρνω πίσω... Είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ, απειλείς δημοσιογράφο μέλος της ΕΣΗΕΑ;

Αυτά είπε στον Γεωργιάδη ο δημοσιογράφος, ο οποίος- λέω εγώ- δεν είναι δημοσιογράφος μόνο διότι είναι μέλος του συνδικαλιστικού σωματείου. Δεν δέχομαι κανέναν ως δημοσιογράφο, ας είναι συνδικαλισμένος, όταν παίζει για πάρτη ενός μόνο κόμματος, μιας μόνο ομάδας. Δεν είναι δημοσιογράφος εκείνος ο οποίος τα γράφει ωραία μόνο για την ομαδάρα του, μόνο για το κόμμα με το οποίο έτσι ή αλλοιώς νταραβερίζεται.

Ο συνδικαλισμός και η ένταξη του ''δημοσιογράφου'' σε ομάδα ή σε κόμμα δεν τον επιδοτεί με ηθική. Με αντικειμενικότητα. Αυτός που έχει εξάρτηση δεν κάνει δημοσιογραφία, ας δηλώνει δημοσιογράφος, ας τον δέχεται ως δημοσιογράφο το σύστημα, δηλαδή οι μεν και οι δε.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΩΤΙΚΟ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΞΩΤΙΚΑ ΖΩΑ