ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ, ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ...

 
Τελικά, τι έγινε με την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου; Τελικά, κι αυτό το έργο θα πάει στο σκοτάδι. Και πως να πέσει φως όταν δεν μιλάνε οι πρωταγωνιστές, φανεροί και αόρατοι. Και όσοι λένε αυτά που ξέρουν δεν φτάνουν για βγει η αλήθεια στον αφρό.
Μιάμισυ μέρα μετά το ''ραντεβού'' του γνωστού δικηγόρου με τον Χίο πήγε ο επαγγελματίας εκτελεστής να σκοτώσει τον εκδότη της περίεργης εφημερίδας ''Μακελειο''. Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί χωρίς στοιχεία ότι συνδέεται η απόπειρα με τη συνάντηση των δυο ανδρών. Και γιατί προέκυψε αυτή η συνάντηση της οποίας τη συνομιλία κατέγραψε ο εκδότης; 
 
- Σταμάτα να γράφεις εναντίον της Μαρέβα.
 
Έτσι κατέθεσε το παρ' ολίγον θύμα, ο Χίος, ότι του ζήτησαν να μη ξαναγράφει τίποτα σε βάρος της Μαρέβα, της συζύγου του Μητσοτάκη, αλλά δεν έγινε γνωστό ποιος του το ζήτησε. Η δε συνάντηση του Χίου με τον δικηγόρο έγινε, λέει, για να δεχθεί να λυθεί συμβιβαστικά μια υπόθεση αντιδικίας με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Άλλο περίεργο. Όχι μόνο κάνει πίσω ο Βαρδινογιάννης, δεν το τραβάει στα δικαστήρια, αλλά από πάνω θέλει να ενισχύσει οικονομικά την εφημερίδα του Χίου. Η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν ξέρει τίποτα απ' αυτά που υποτίθεται μετέφερε στον εκδότη ο Χίος. (Στην εικόνα, το χθεσινό πρωτοσέλιδο του Μακελιειού)
 
Ποιος είναι αυτός - αν πράγματι υπάρχει τέτοιος-  που ήθελε να δώσει χρήματα στον Χίο, για να μην... ασχολείται με την κυρία Μαρέβα ή να τα βρει εξωδικαστικά με τον Βαρδινογιάννη; Ο κανένας. Όταν δεν υπάρχει στο προσκήνιο είναι σα να είναι ανύπαρκτος και στο παρασκήνιο.