ΕΤΣΙ ΤΙΜΩΡΑΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΡΑΣ

 
Εγκληματική ενέργεια που έμεινε ατιμώρητη. Οι ένοχοι, ο ηθικός αυτουργός και οι εκτελεστές, δεν βρέθηκαν ποτέ. Κι αν βρέθηκαν, δεν υπήρξε άνθρωπος να τους δείξει με το δάκτυλο. Δεν λέμε κάτι περισσότερο… Αναφέρομαι στο στήσιμο που έκαναν το 2003, στον Φίλιππα Συρίγο και του τρύπησαν το κορμί με λάμες ακάλυπτες μέχρι διόμισυ εκατοστά. Η επίθεση στον πασίγνωστο αθλητικό συντάκτη είχε το νόημα της τιμωρίας του γι’ αυτά που έγραφε στην Ελευθεροτυπία. Δεν είχαν εντολή να τον σκοτώσουν. Κανένα εσωτερικό όργανο, νεφρά, συκώτι, καρδιά κ.α. δεν τραυματίζεται με αιχμηρό αντικείμενο μήκους μικρότερο από 2,5 εκατοστά.


Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, Απρίλιος του 1999, στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, έξω από το ραδιοφωνικό σταθμό sprind εφ-εμ κτυπήθηκε στο κεφάλι με τη λαβή πιστολιού, και με σκοπό να τον τελειώσουν, ο Νίκος Καραγιαννίδης του «ΦΙΛΑΘΛΟΥ».

Έχουν κοπανήσει κι άλλους αθλητικούς συντάκτες, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Αναφέρω τις περιπτώσεις σε βάρος των δυο πλέον ανεγνωρισμένων στο χώρο, του Καραγιαννίδη και του Συρίγου, που υπήρξαν θύματα της ψυχολογίας γκαγκστερικού τύπου που χαρακτηρίζει ορισμένους προέδρους ΠΑΕ. Και μέχρι σήμερα.

«Ποιος είσαι εσύ, που με την πένα σου τα βάζεις μαζί μου, που με τσαλακώνεις, που με χαμηλώνεις στα μάτια των φιλάθλων της ομάδας μου. Ποιος είσαι εσύ που με αμφισβητείς και δεν δείχνεις σεβασμό στο καουμποϋλήκι μου. Θα σου δώσω το μάθημά σου, λοιπόν. Θες να το παίζεις αντικειμενικός, αλλά σου αξίζει να τιμωρηθείς και γιατί θίγεις εκείνους τους συναδέλφους σου που με το τσατσιλήκι τους με προσκυνάνε». Έτσι σκέπτονται κάποιοι κύριοι πρόεδροι ΠΑΕ. Ακόμα και σήμερα.

 

 Ο Φίλιππος Συρίγος πέθανε από καρκίνο το 2013, σα σήμερα 13 Οκτωβρίου, στα 65 του. Τα χνάρια του στη δουλειά πάντα είναι ολοφάνερα. 

Διαβαστε ακομα:

 

ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΑΓΔΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕΙ..