ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕΤΡΑΕΙ 130 ΤΑΙΝΙΕΣ

 

Περίπτωση η κυρία Κατρίν Ντενέβ. Δικαιολογημένα ο ιστορικός του κινηματογράφου να την χαρακτηρίσει ''προσωπικότητα του παγκόσμιου σινεμά'', αφού πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 130 ταινίες, μάλιστα συνεργάστηκε με επιφανείς σκηνοθέτες. Περίπτωση, διότι είναι μια μέτρια ηθοποιός, απλά περιφέρει στην οθόνη σε διάφορους ρόλους το ίδιο πρόσωπο. Την ίδια έκφραση, πιο σωστά τη μη έκφραση. Δεν είναι αυστηρός αυτός που θα πει πως η Catherine Deneuve δεν παίζει, δεν ενσαρκώνει ρόλους, αλλά ''την βγάζει'' μ’ αυτό το όμορφο, κυρίως μελαγχολικό πρόσωπο, και με το μυστηριώδες βλέμμα.

Από γονείς ηθοποιούς γεννήθηκε στο Παρίσι η Κατρίν Φαμπιέν Ντορλεάκ, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, το 1943, σα σήμερα 22 Οκτωβρίου. Στα 14 της κιόλας εμφανίστηκε σε ταινία, κι όλα έδειχναν πως το φωτεινό της πρόσωπο θα την βοηθούσε να κάνει καριέρα στο μόντελιγκ. Πράγματι εξελίχθηκε εύκολα σε μοντέλο και πάνω της στηρίχθηκαν διάσημες μάρκες καλλυντικών και αρωμάτων για να προωθηθούν στην αγορά. Έγινε και η μούσα του κορυφαίου μόδιστρου Υβ Σαιν Λωράν. Το 1963 και το 1965 φωτογραφήθηκε γυμνή για εξώφυλλο.

Την είδα σε ασήμαντη μαυρόασπρη ταινία, πιτσιρίκα, δεν θα ήταν περισσότερο από 20 χρονών, και δεν βλεπόταν. Ήταν και εντελώς άβυζη. Να, όμως, που η Κατρίν Ντενέβ διέγραψε σπουδαία πορεία ηθοποιού. Και στην προσωπική της ζωή δεν πήγε πίσω. Πέρασε κι αυτή από το κρεβάτι του Ροζέ Βαντίμ, με τον οποίο έκανε γιo, τον ηθοποιό Κριστιάν Βαντίμ. Πολύχρονη η σχέση της με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, μακαρίτης κι αυτός, με τον οποίο έκανε την ηθοποιό Κιάρα Μαστρογιάνι.

Με τις άλλες σχέσεις της, όλες με επώνυμους καλλιτέχνες, η Ντενέβ δεν τεκνοποίησε. Σήμερα, αφού πέρασε πρόσφατα ένα εγκεφαλικό, στα 77 της είναι γιαγιά σε 5-6 εγγόνια και συνεχίζει να παίζει στο σινεμά, γιατί όχι και γυναίκα που ερωτεύεται και την ερωτεύονται.

Διαβαστε ακομα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΞΥ Η ΤΖΕΝΥ ΣΤΗΝ... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ