''Αυτη η Νυχτα Μενει'' , πριν 20 χρονια

 
Ήταν βιβλίο, έγινε ταινία, τραγούδι και θεατρική παράσταση με αποτέλεσμα να γίνει “μύθος”. Πριν 20 χρόνια ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αποφάσισε να κάνει την ταινία, βάζοντας για πρωταγωνιστές δύο νέα παιδιά. Τον Νίκο Κουρή (25 ετών τότε) και την Αθηνά Μαξίμου (24 ετών τότε). To τραγούδι “Αυτή η νύχτα μένει” του Σταμάτη Κραουνάκη, έγινε τεράστια επιτυχία που ακούγεται μέχρι σήμερα παντού.
 

 

Αν η ταινία ήταν βιντεοκασέτα στην δεκαετία του ’80 θα μπορούσε να λέγεται “Νύχτες στα σκυλάδικα”, γιατί αυτό είναι. Ο Θανάσης Αλεξανδρής έγραψε τις εμπειρίες του από τα σκυλάδικα της επαρχίας και την επαφή του με τον κόσμο και τους ανθρώπους της νύχτας.
 

 

Η ιστορία: Ο Ανδρέας και η Στέλλα είναι δυο νέα παιδιά με μοναδικό κοινό στοιχείο τον έρωτά τους. Ο Ανδρέας αρκείται στο ψιλικατζίδικο του. Η Στέλλα φιλοδοξεί να γίνει σπουδαία τραγουδίστρια, να δει το όνομα της στις μαρκίζες των μαγαζιών της παραλιακής και να βγάλει δίσκο. Για τον Ανδρέα η παρουσία, και μόνο της Στέλλας είναι αρκετή, για εκείνη όμως η καριέρα έχει προτεραιότητα απέναντι στον έρωτα. Όταν η Στέλλα φεύγει για την επαρχία, αφού κάπου πρέπει να κάνει την αρχή, ο Ανδρέας αποφασίζει να οργώσει τα σκυλάδικα της Βόρειας Ελλάδας για να τη βρει και να τη φέρει πίσω.
 

 

Τότε βλέποντας τον Νίκο Κουρή και την Αθηνά Μαξίμου στην οθόνη, όλοι μιλήσαμε για ένα καινούργιο υπέροχο κινηματογραφικό ζευγάρι, σαν αυτά τα μοναδικά ζευγάρια της Γαλλικής Nouvelle Vague. Ονειροπόλος, ρομαντικός και φευγάτος αυτός, φιλόδοξη, επιπόλαια και πεισματάρα αυτή. Αν είμασταν στην Γαλλία θα είχαν κάνει μεγάλη κινηματογραφική καριέρα. 
 
Στην Ελλάδα, μπορεί να μην έκαναν καριέρα στο σινεμά, αλλά σκίζουν στο θέατρο. Ο Νίκος έχει γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε κάθε ενδιαφέρουσα παράσταση (από Εθνικό θέατρο μέχρι πρωτοποριακές θεατρικές σκηνές), παίζει κάθε καλοκαίρι στην Επίδαυρο, και στα 45 του είναι παντρεμένος με την χορεύτρια Έλενα Τοπαλίδη και έχουν ένα γιο. Η Αθηνά είναι παντρεμένη με τον….

 

Διαβάστε τι λέει σήμερα ο Κραουνάκης, δείτε και video...nikosonline.gr