ΚΑΚΙΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ

 
Πρόκειται για μεγάλη παρεξήγηση. Και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην άστοχη χρήση λέξεων. Ναι, είναι ζήτημα αυτό, το ότι οι Έλληνες σήμερα δεν γνωρίζουν ελληνικά. Και αναφέρομαι σε άτομα που γράφουν κι άλλα που στέκονται πίσω από μικρόφωνα και μπροστά σε κάμερες. Είναι επαγγελματίες υποτίθεται, αναφέρουν ειδήσεις, περιγράφουν γεγονότα,, σχολιάζουν καταστάσεις, αλλά έχουν πολύ φτωχό λεξιλόγιο από τη μια και από την άλλη δεν κατέχουν ελληνικά. Άλλα θέλουν να πουν, άλλα λένε, όμως δεν έχουν πρόβλημα διότι γίνονται απολύτως αντιληπτοί από το ακροατήριο τους.

Το άξιο να επισημανθεί. Το τόσο, το κάνουν τοοοοοόσο. Το τίποτα το εμφανίζουν για μέγα και σπουδαίο θέμα. Για παράδειγμα, το ταξίδι του κύριου Πέτρου Κωστόπουλου στο Ντουμπάι. Γιατί πήγε, τι έκανε, με ποιον ήταν. Γήπεδο κανονικό η δουλειά. Άλλοι να βρίζουν, άλλοι να δικαιολογούν, άλλοι να υπερασπίζονται τον πρώην εκδότη. Γιατί αυτός ο σαματάς; Επειδή ένας κόσμος γύρω μας πεινάει να ακουστεί. Να εκφραστεί.

Και η πλευρά Κωστόπουλου μίλησε για κακία. Για σκατόψυχους. Και ακολούθησαν κι άλλοι που συμφώνησαν ότι στα social media κυκλοφορεί κακία. Λάθος! Μεγάλο λάθος. Κακώς χαρακτηρίζονται… κακοί αυτοί που τα έχωσαν στον Κωστόπουλο. Η μαλακία κάποιων χαρακτηρίζεται κακία. Λάθος.

Μαλάκας είναι. Κάτι έχει ανάγκη να πει. Και λέει, κάτι καλό ή κακό. Μόνο που αυτό που λέει δεν είναι κακό, ούτε καλό. Το προϊόν του μαλάκα είναι μαλακία.

Διαβαστε ακομα:

ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ