ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ

 

Το συνδικαλιστικό σωματείο των επαγγελματιών δημοσιογράφων, η περίφημη ΕΣΗΕΑ, κατήγγειλε τον… Τάσο Κάκο γιατί από τηλεοράσεως είπε ότι δεν πρέπει να κάνουν κριτική οι αθλητικοί συντάκτες. Οι οποίοι, προσέθεσε ο πρώην διεθνής διαιτητής, έχουν κάνει κακό στο ποδόσφαιρο. Κάτι τέτοια.

Και κοτζάμ ΕΣΗΕΑ ασχολήθηκε με τον… Κάκο, ο οποίος ασκεί το λειτούργημα του τηλεκριτικού στους διαιτητές. Ποιος είναι ο Κάκος (φώτο); Αυτός που είναι. Και έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Γιατί, όχι; Καλός ο Κάκος, και ο κάθε Κάκος αν τα λέει όπως μας βολεύει, αν όχι του τραβάμε μια διαμαρτυρία. Δεν πάει έτσι. Άσε ότι είναι τζάμπα κόπος. Γιατί, δηλαδή, να περνάει στον κόσμο το δικό σου κι όχι του άλλου;

Γνώμη είναι ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν καλό. Γνώμη και ότι κάνουν κακό. Κανένας Κάκος δεν είναι σε θέση να απαγορεύσει την κριτική. Υπέρ ή κατά. Κριτική είναι να ισχυρίζεται κάποιος ότι οι δημοσιογράφοι ή οι διαιτητές βλάπτουν ή δεν βλάπτουν σοβαρά την υγεία του ποδοσφαίρου.

Δεν έχει καμιά αξία η άποψη ότι οι δημοσιογράφοι επιβάλλεται να κάνουν κριτική. Δικαιούνται να κριτικάρουν, όταν δεν δικαιούται κανένας να υποστηρίζει το αντίθετο.

Διαβαστε ακομα:

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ