Ο Λιγναδης, η συλληψη και η ιστορια του

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

 

Με βαριές κατηγορίες έγινε η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη. Κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή και τον συνέλαβαν έπειτα από σχετικό ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του από εισαγγελέα. Ο δικηγόρος του, σε δηλώσεις του μετά τη σύλληψη του πελάτη του, δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι για την ουσία της υπόθεσης, επικαλούμενος ότι δεν έχει γνώση της δικογραφίας. Επανέλαβε ότι ο κρατούμενος αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον πελάτη του ως έντιμο και ειλικρινή άνθρωπο. Να υπενθυμίσω επίσης ότι το θέμα Λιγνάδη έχει προκαλέσει πολιτική αναταραχή, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για συγκάλυψη του θέματος.

Η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε συνέντευξη Τύπου που αποδείχθηκε κακοστημένο σόου, υποστήριξε ότι την εξαπάτησε ο Λιγνάδης, τον οποίο χαρακτήρισε ως επικίνδυνο άνθρωπο. Οι δηλώσεις της κ. Μενδώνη προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό αλλά και καλλιτεχνικό επίπεδο. Σύσσωμη η κοινωνία αλλά και ο καλλιτεχνικός κόσμος απαιτεί την αποπομπή της από το Υπουργείο Πολιτισμού, μια και είναι…η χειρότερη υπουργός πολιτισμού ever

Τον Δημήτρη Λιγνάδη τον έχω γνωρίσει και τον έχω δει σε δεκάδες παραστάσεις, ποτέ δεν κάναμε παρέα ή ποτέ δεν έκατσα να τον “ψάξω”. Όταν είχα στο Alter την εκπομπή “Στην βεράντα” (2006), τον είχα φέρει και ως καλεσμένο για συνέντευξη. Ήταν από τα ανερχόμενα μεγάλα ονόματα του θεάτρου μας.

Σ’ αυτό το άρθρο διάλεξα φωτογραφίες με φίλους, γνωστούς και συνεργάτες του, θα παραθέσω και φράσεις του από παλιές συνεντεύξεις, για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης;

Ο Δημήτρης Λιγνάδης γεννήθηκε στην Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 1964, και είναι γιος του κριτικού θεάτρου και συγγραφέα, Τάσου Λιγνάδη. Έχει σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί στο θέατρο ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης σε πολλές παραστάσεις. Επίσης, έχει…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr