ΕΝΑ ΜΥΞΙΑΡΙΚΟ ΕΓΙΝΕ Η ΣΤΑΡ ΤΟΥ HOLLYWOOD

 

''Αυτή είναι'' είπαν με το που την είδαν. ''Αυτή θέλουμε''. Μπαμ έκανε το κορίτσι με την πρώτη ματιά. Δεν φτάνει, όμως, η πρώτη εντύπωση των ειδικών, οι οποίοι σπάνια πέφτουν έξω. Αναγκαίο, απαραίτητο είναι να δοκιμαστεί μπροστά στην κάμερα. Να δουν πως γράφει ως ηθοποιός. Αν την  θέλει ο βασιλιάς, κι αυτός στη δουλειά του κινηματογράφου είναι ο φακός. Κι όχι μόνο στο γκρο-πλαν, στις πολύ κοντινές λήψεις.

Το 1975, σα σήμερα 4 Ιουνίου ήρθε στον κόσμο η Αντζελίνα Ζολύ στο Λος Άντζελες, στην πόλη των αγγέλων, τόπο γέννησης του 50% τουλάχιστον των Αμερικάνων ηθοποιών του σινεμά. Ήταν ένα χλεμπονιάρικο πράμα, σίγουρα αρρωστιάρικο, χωρίς κρέας επάνω της. Έλα, όμως, που κουβαλούσε ταλέντο, αλλά και τον τσογλανισμό, και τη ψυχή να επιβληθεί. Να πάρει αυτά που δικαιούται. Και πράγματι έγινε σταρ, έφτασε στον ουρανό της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Το αστέρι της φέγγει για τρίτη δεκαετία.

Αμέτρητοι άνθρωποι βγήκαν από την κοιλιά της μάνας τους με χάρισμα. Με το προνόμιο του ταλέντου. Πήγαν, όμως, στράφι διότι τους έλειπε ο τσαμπουκάς, το προσωπικό ''γαμώτο''. Η Angelina Jolie πριν ανακαλύψει το εσωτερικό της πυρ, πιτσιρίκα ακόμα, ήταν κομπλεξική. Επόμενο. Κοκαλιάρα, αδύναμη, άσχημη, ασχημάτιστο θηλυκό, και με μίσος ενάντια στον πατέρα της, τον διάσημο ηθοποιό σλοβάκικης καταγωγής Γιον Βόιτ. Μέχρι που άλλαξε το πατρικό όνομα.

Στήριγμα της η χωρισμένη μάνα της, ηθοποιός κι αυτή, βήτα εθνικής, ολλανδικής καταγωγής. Ανήλικη ακόμα η Αντζελίνα έσκασε μύτη στην πιάτσα. Σε ηλικία 7 και 8 χρονών έχει συμμετοχή σε δυο ταινίες. Στα 14 γίνεται μοντέλο και στα 20 είναι πια κανονική ναρκομανής. Στα 21 παντρεύεται για πρώτη φορά έναν ηθοποιό και χωρίζει μετά από ένα χρόνο. Ο μεγάλος της έρωτας ήταν μια Γιαπωνέζα μοντέλα, την οποία ποτέ δεν ξεπέρασε. Είχαν σχέση συναρπαστική που έληξε ''τυπικά'', γιατί κανένας άνδρας ή γυναίκα, δεν αντικατέστησε ερωτικά το κενό της Ασιάτισσας, η οποία παντρεύτηκε μετά από χρόνια, γυναίκα βέβαια.

Ο πατέρας της Ζόλι δημόσια την χαρακτήρισε άτομο προβληματικό και ψυχολογικά διαταραγμένο. Εκείνη δεν σταμάτησε να κάνει σεξουαλικές κι ερωτικές σχέσεις με άνδρες και γυναίκες. Δεύτερος γάμος το 2000 με τον ηθοποιό Μπίλυ Μπομπ Θόρτον (1955), χώρισαν το 2002. Ξελόγιασε τον Μπρατ Πητ (1963) το 2005, παντρεύτηκαν το 2014 και χώρισαν μετά από δυο χρόνια.  

Μακριά από την προσωπική της ζωή και την φιλανθρωπική της δραστηριότητα η μητέρα επτά παιδιών Ζολύ, δικών της και υιοθετημένων, είναι σοβαρή και ποιοτική καλλιτέχνις, πολυβραβευμένη, και με Όσκαρ. Παράλειψη είναι να μην αναφερθεί ότι έχει γυρίσει ταινίες υψηλού κόστους και ως σκηνοθέτης και παραγωγός.

Διαβαστε ακομα:

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ... (ΜΗΝ) ΠΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ