ΓΙΑΤΙ ΕΛΟΙΩΝΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΛΗ

 
Στις 19 Ιουλίου 2017, ο Νίκος Μουρατίδης είχε γράψει για το ''φαινόμενο Βοσκόπουλος''. Να, ένα απόσπασμα του επίσης Κοκκινιώτη Μουρατίδη για τον τραγουδιστή που είχε γεννηθεί στη Νίκαια (Κοκκινιά) 26 Ιουλίου 1940:
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

 

Ήταν μια εποχή που ο Απόστολος (Τόλης) Βοσκόπουλος ήταν πολύ μεγάλο είδωλο. Πολύ μεγάλος σταρ. Ήταν ο μόνος που έπαιζε στο θέατρο, στο σινεμά, στα κέντρα διασκέδασης και έβγαζε απίστευτα χρήματα. Όλα του τα τραγούδια ήταν επιτυχίες, μάλιστα έγραφε τραγούδια ο ίδιος και τα έδινε σ' άλλους καθιερωμένους τραγουδιστές. Κι' όμως..., εμένα δεν μου άρεσε.

Είδα μια αφίσα που διαφήμιζε την εμφάνιση του Βοσκόπουλου στο Κατράκειο θέατρο, μετά είδα και τον Δήμαρχο Νίκαιας να τον βραβεύει και έτσι μου ήρθε να κάνω αυτό το άρθρο. Ήμουν στην εφηβεία, και δεν θα ξεχάσω ποτέ, με πόση μεγάλη πίεση, με “έσυρε” η μαμά μου στο κινηματοθέατρο Ρίον στη γειτονιά μας, στην Νίκαια, όταν θα τραγουδούσε ο Βοσκόπουλος. Τον λάτρευε και ήθελε να τον ακούσει οπωσδήποτε. Στο τέλος, μετά από χίλια παρακάλια την συνόδεψα, αλλά με πολύ γκρίνια και με ένα... γερό χαρτζιλίκι.

 

 

Κάτι είχε που τον ήθελαν οι γυναίκες. Για τους άντρες ήταν ντροπή να τους αρέσει ο Βοσκόπουλος. Ο τρόπος που τραγουδούσε, οι κινήσεις του, το ντύσιμο του ήταν γελοία. Οι άντρες άκουγαν Διονυσίου, Καζαντζίδη, Μπιθικώτση….και τέλος. Βοσκόπουλο μόνο οι γυναίκες. Επειδή μου ήταν αδιανόητο, πως αυτός ο άνθρωπος με αυτήν την φωνή και με αυτά τα ηλίθια τραγούδια να ήταν σταρ, ρώτησα μια γνωστή που της άρεσε. Από τα συμφραζόμενα λοιπόν, κατάλαβα ότι ο Βοσκόπουλος άρεσε στις γυναίκες γιατί είχε το look του λαϊκού συνοικιακού γκόμενου αλλά με τρόπους και συμπεριφορά τζέντλεμαν. (Ουάου!) Ήταν ο τύπος που παρακαλούσε τις γυναίκες και συγχρόνως τις αποθέωνε. Λιώμα λοιπόν οι κυρίες!