ΠΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΣΗΜΙ...

 
Κείμενο ΗΛΙΑ ΜΠΑΖΙΝΑ
“Έχω ένα όνειρο!” που έλεγε και ο μακαριστός Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ονειρεύομαι πως ο Υπουργός Πολιτισμού διαβάζει, λέει, αυτό το κείμενο και το λαμβάνει, λέει, υπόψη του. Φοράει λοιπόν ένα μαύρο γυαλί και ένα καπέλο μέχρι κάτω από τα αυτιά και πάει μια βόλτα μόνος του μέχρι το πάρκινγκ του ΣΕΦ. Αφήνει, λέει, το αμάξι και περνάει με τα πόδια από την υπόγεια διάβαση απέναντι, προς “Καθημερινή” και Μετροπολιταν. Εισπνέων αύρα ελληνικού πολιτισμού και διαπιστών ιδίοις όμμασιν για τι μεγαλείο μιλάμε, ρε μεγάλε!
Διότι η διάβαση αυτή, σε ένα σημείο ΟΜΦΑΛΟ για την πρωτεύουσα, είναι σκουπιδότοπος. Με πλαστικά μπουκάλια ανεξιχνίαστης ηλικίας αλλά πάντως πολύ παλαιά. Όχι αρχαία, βεβαίως, διότι οι αρχαίοι δεν διέθετον πλαστικά βοκάλια. Τεχνολογικώς ήσαν υποανάπτυκτοι, συγκρινόμενοι με ημάς, την νέα γενναία γενεά των Ελλήνων που παρελαύνουν ανά τας οδούς και τας ρύμας της χώρας ανοιγοκλείνοντας το στόμα σα ψάρια, μέχρι να καταλάβης ότι μιλάνε σε κάποιο κινητό.
Επειδή όμως ούτε ο Υπουργός Πολιτισμού ούτε έτερος τις συναρμόδιος υπουργός πρόκειται να κάνη αυτή την τσάρκα ή να στείλη κάποιο δικό του να την κάνη, προτείνω σε εσάς τους αναγνώστες να την επιχειρήσετε. Έτσι κι αλλοιώς, χώρος ευθύνης σας είναι το ΣΕΦ, φίλαθλοι είσαστε, για! Και ΕΣΕΙΣ σίγουρα θα ωφεληθήτε από την εμπειρία, θα μορφωθήτε. Ιδίως όσοι συνηθίζετε να γράφετε επιστολές πόνου, που θυμίζουν την ψευτομάνα του Σολομώντα. Ξέρετε, εκείνη που είπε “κόψε το μωρό στη μέση να πάρω το μισό!…”.
Έτσι λοιπόν και εκείνοι, που αγαπάνε αυτόν τον τόπο με τα λόγια, θέλουν να λέμε καλά γι’ αυτόν. Τα χύλια του δεν τους πειράζουν, αρκεί να ακούνε ή να διαβάζουν λέξεις, που τους ευχαριστούν και τους “ανεβάζουν”. Και όποιος παραπονιέται για σκουπίδια είναι ανθέλληνας, εθνικός μειοδότης, ξενομανής, ξενολάτρης, ρηχός και αφιλοσόφητος, αγνοεί το αθάνατο ελληνικό “ρε καρδιά καθαρή έχε και πάτα και στην Αγία Τράπεζα να φτάσης την εικόνα με το πολύ ασήμι, ναούμε…”. Δεν είναι ΑΓΝΟΣ, ρε παιδί μου, δεν είναι φυσικός. Θέλει καθαρές τουαλέτες, ναούμε. Ύποπτος. Δε θέλει Μπαντέλοφ. (Άλλη φορά θα σας πω τι είναι αυτό)
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' ΣΤΙΣ 11 Ή 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΖΩΗ ΜΕ ΕΝΑΝ... ΟΡΓΑΣΜΟ!