ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ''ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ'' ΣΤΟΝ ''ΦΙΛΑΘΛΟ''

 
Η στήλη "σημειολογικό Αντάρτικο" ξεκίνησε ύστερα από προτροπή του εκδότη της εφημερίδας "Νοκ Άουτ" Νίκου Καραγιαννίδη προς το νεαρό συντάκτη Θανάση Διαμαντόπουλο, που τότε έκανε μια στήλη clubbing στην εν λόγω εφημερίδα με τον τίτλο "Go". Αφού έκλεισε η εφημερίδα, ο Διαμαντόπουλος συναντησε τον Νίκο Καραγιαννίδη, ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά: "Αγόρι μου, υπάρχουν δύο κατηγορίες δημοσιογράφων. Αυτοί που τρέχουν με το μικρόφωνο και αυτοί που τους δίνεις μια κόλλα χαρτί και κατουράνε λέξεις. Εσύ ανήκεις στη δεύτερη". 
 
Κάπως έτσι ξεκίνησε η στήλη "σημειολογικό Αντάρτικο" στον ''ΦΙΛΑΘΛΟ'', που ήθελε να βάλει μια lifestyle νότα στην εφημερίδα. Ο ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'' ήταν Η εφημερίδα της οποίας η ελεύθερη γλώσσα επηρέασε τα lifestyle περιοδικά της εποχής και η οποία είτε μέσω της στήλης του Αποδυτηριάκια ή του "Καφενείου των Φιλάθλων" έδινε τον τόνο στο λαϊκό και όχι μόνο, κόσμο της εποχής. 
 
Το "σημειολογικό Αντάρτικο" έγινε βιβλίο και στην παρουσίαση του, που έγινε στο Φουάρ ο δημοσιογράφος από τα "Νέα" Δημήτρης Μανιάτης, είπε πως η στήλη του Θανάση Διαμαντόπουλου στον ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' διαφοροποιούταν και αναφέρονταν στα rave party, τον Σημίτη, τη μακαρίτισα πλέον θεία Νίκη που λειτουργούσε ως ζωντανό εορτολόγιο και τελικά λειτούργησε ως η καλύτερη αποτύπωση της εποχής που διένυε.  Ο Κώστας Γιαννακίδης του best, του protagon και από τα Νέα επίσης, προσέθεσε ότι η γλώσσα της στήλης ήταν τόσο μοντέρνα που στέκει με φρεσκάδα.
 
 Στη βραδιά της παρουσίασης του βιβλίου (φώτο) ''σημειολογικό Αντάρτικο'' ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος διάβασε αποσπάσματα από τις σελίδες του, που έκαναν το κοινό να νιώσει σα να βλέπει ένα θεατρικό μονόπρακτο. 
Διαβαστε ακομα:

ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΤΟ... ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ