ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΓΥΡΙΣΤΗ ΟΙ TIMES ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Μετά από χρόνια οι Times αλλάζουν στάση και υποστηρίζουν επιτέλους την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Σε κύριο άρθρο τους (Leading article) έχουν τίτλο:  “Η άποψη των Times για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα: Ενώνοντας την Ελληνική Κληρονομιά”.

Αυτός λοιπόν είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος των Times του Λονδίνου, οι οποίοι τάσσονται για πρώτη φορά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα και στον υπότιτλο του άρθρου αναφέρουν: “Η υπόθεση για την επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων στην Αθήνα έχει γίνει επιτακτική”.

“Για περισσότερα από 50 χρόνια, καλλιτέχνες και πολιτικοί υποστήριξαν ότι τα τόσο θεμελιώδη τεχνουργήματα για την πολιτιστική ταυτότητα ενός έθνους πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το μουσείο και η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη των Times, αντιστάθηκαν στην πίεση. Όμως οι καιροί και οι συνθήκες αλλάζουν. Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστρέψουν”, γράφουν στο άρθρο τους.

Το δημοσίευμα γράφει και για την πρόσφατη επιστροφή ενός πολύ μικρού κομματιού του της ζωφόρου του Παρθενώνα από το Μουσείο…

Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr