ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ...

 
Γιατί τόση δημοσιότητα για το θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας. Μεγάλη, απέραντη δημοσιότητα, πυκνή και διαρκής, που δεν λέει να κοπάσει. Αληθεια, τι σημαίνει τούτο το φαινόμενο, που το φορτίζουν καθημερινά τα μέσα. Βέβαια, τα μέσα παίζουν καθοριστικό ρόλο. Τα μεσα αφουγκράζονται το σφυγμό της μάζας και ανταποκρίνονται σχετικά. 
Τα μέσα δεν κυνηγάνε κάθε λεπτομέρεια της συγκεκριμένης υπόθεσης διότι είναι υποχρεωμένα να ενεργήσουν έτσι. Ούτε διότι  θεωρούν σωστο κοινωνικά και δημοσιογραφικά να ανταποκριθούν στο... λειτούργημα τους. Ο κόσμος είναι εκείνος που ορίζει τους κανόνες καΙ το μέγεθος της δημοσιότητας. 
Επανερχόμεθα στο ερώτημα. Γιατί ο κόσμος ενδιαφέρεται σε τόσο μεγάλο βαθμό για τις εξελίξεις δικαστικού τύπου της κυρίας μάνας της άτυχης Τζωρτζίνας. Και για το νέο επειδόδιο της υπόθεσης, τη διαμάχη ανάμεσα στους γονιούς της εννιάχρονης. Είναι ευαίσθητος ο κόσμος και δεν αποδέχεται την μητέρα ''Μήδεια'' σύμφωνα με την κατηγορία σε βάρος της κυρίας από την Πάτρα; Πιθανόν. Θέλει ο κόσμος την τιμωρία της; Πιθανότατα.
Να το παραδεχθούμε. Ο κόσμος έχει πολλά πρόσωπα. Σ' άλλες υποθέσεις δείχνει υπερβολική ευαισθησία, και σ' άλλες ακραία και προκλητική αναισθησία. Σ' άλλες υποθέσεις που έχουν απσχολήσει την κοινωνίαμ ο κόσμος εκφράζει τον πόνο του, την ανθρωπιά του, σ΄άλλες τη βαρβαρότητα, και την παντελή έλειψη πνεύματος δικαίου.
Διαβαστε ακομα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ