Ο αδελφος μου ο Θανος Μικρουτσικος

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Το ξέρετε πως στο τραγούδι “Η αγάπη είναι ζάλη” τους στίχους έχει γράψει ο Ανδρέας Μικρούτσικος; Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του, ο Ανδρέας Μικρούτσικος μου μίλησε για τον αδελφό του, τον Θάνο Μικρούτσικο και βέβαια σταθήκαμε και στους στίχους που έγραψε στο τραγούδι.

Ήταν αρχές του νέου έτους (2021) όταν κάνοντας ένα τρίωρο ραδιοφωνικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, μίλησα τηλεφωνικά με τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Από τις σπάνιες φορές που μίλησε δημόσια για τον αδελφό του.

Ανδρέα μου καλησπέρα και καλή χρονιά

  • Καλή χρονιά Νίκο μου

Το ξέρεις πως ο πολύς κόσμος δεν ξέρει ότι τους στίχους του “Αγάπη είναι ζάλη” τους έχεις γράψει εσύ;

  • (Παύση) Δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι πως τέτοιες μέρες, εγώ θα ήμουν στο σπίτι του Θάνου και θα γιορτάζαμε το νέο έτος, και τώρα είμαι σ’ ένα σπίτι, μου τηλεφωνείς και κάνουμε ένα αφιέρωμα στον Θάνο. Είναι σκληρό αλλά είναι μια πραγματικότητα. Με ποια έννοια; Με την έννοια ότι ο Θάνος δεν υπάρχει πια… (παύση) αλλά θα υπάρχει πάντα μέσα απ’ τα τραγούδια του.

Ακριβώς, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

  • Είναι σκληρό όμως, γιατί ας πούμε εσύ τώρα αντί να έχεις την χαρά να μιλήσεις με τον ίδιο τον Θάνο και να έχεις όλο εκείνο το λαμπρό της σκέψης του και το εκρηκτικό της σκέψης του, μιλάς μαζί μου.

Στην αρχή του ξεκινήματος μου στην δισκογραφία, όταν ήμουν στην CBS, είχαμε συνεργαστεί και μάλιστα έχω και μια φωτογραφία από ένα πάρτι στο σπίτι του που χορεύουμε, τρομερά χρόνια… Σήμερα σε πήρα να μιλήσουμε για την απώλεια του Θάνου, όχι όμως να κάνουμε μνημόσυνο, θέλω…

  • Ναι, συγνώμη που σε διακόπτω, αλλά το φαινόμενο της ζωής και του θανάτου, που επισφραγίζεται με τον θάνατο η ζωή - είναι ακατάληπτο. Σε όλους μας έχει συμβεί και συμβαίνει να χάσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα…αλλά εξακολουθεί να είναι κάτι το αδιανόητο.

Σαν αδελφός πως ήταν;

  • Με τον Θάνο είχαμε μια διαφορά 5 χρόνων, που όταν είμασταν μικροί ήταν ένα θέμα, αλλά μεγαλώνοντας δεν ίσχυε πια. Τα πρώτα παιδικά μας χρόνια λοιπόν, ήταν πολύ πατρικός, πολύ προστατευτικός. Να φανταστείς μου έλεγε η μάνα μου - το επικύρωνε και ο Θάνος – επειδή είμασταν από μια αστική οικογένεια της Πάτρας, εκείνα τα χρόνια ήταν σαν έθιμο οι γυναίκες να γεννούν στο σπίτι. Δεν γεννηθήκαμε δηλαδή σε νοσοκομείο. Λοιπόν, όταν ετοιμαζόταν να γεννήσει εμένα, άνοιξε την πόρτα ο Θάνος και με ύφος μεγαλίστικο της είπε: “Μπεμπέκα” - μπεμπέκα την φώναζαν την μάνα μου και έτσι την αποκαλούσε και ο Θάνος -  “τώρα που θα γεννηθεί ο μικρός δεν θα σε φωνάζω μπεμπέκα, θα σε λέω μαμά για να μαθαίνει” (γέλια). Στην είπα αυτήν την ιστορία γιατί αυτό το στυλάκι ήταν το προσωπικό στιλ του Θάνου, δηλαδή πάντα ήταν προστατευτικός. Θυμάμαι, παρ’ όλο που από μικρός ήταν….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Την συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr