Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ...

 

Ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο πλουσιώτερος άνθρωπος στον πλανήτη. Μη μιλήσουμε με αριθμούς. Με πόσα δις παντελόνι κάνει παιχνίδι. Αρκεί ότι ο γεννηθείς στη Νότια Αφρική Ιούνιο του 1971Elon Reeve Musk είναι ο μεγαλύτερος πακετοφόρος στη γη κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει πριν περάσουν κάποια χρόνια.

Ο τυχοδιώκτης Έλον Μάσκ είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter και με αφορμή αυτή την εξαγορά του έχουν γραφτεί ατέλειωτα πράγματα. Επόμενο. Είμαστε στον αιώνα των social media που πλέον με την αμεσότητα και την ταχύτητα τους έχουν κερδίσει κόσμο και κοσμάκη. Χρησιμοποιούνται από επώνυμους και άγνωστους, για να εκφραστούν κι αυτοί δημοκρατικά και... ελεύθερα.

Τι σημαίνει ότι ο κροίσος Έλον Μασκ είναι αφεντικό στο Twitter; Ανησυχία. Σώπα, ρε! Τίποτα το συνταρακτικό δεν πρόκειται να γίνει. Το Twitter είναι μια εξουσία τεράστια και επικίνδυνη στο ψηφιακό κόσμο, άρα κανένας, ούτε ο ιδιοκτήτης του είναι υπεράνω. Δεν θα υποτάξει, λοιπόν, τούτη την πλατφόρμα του δημόσιου λόγου ο μεγιστάνας Έλον Μασκ που μπήκε κι αυτός στα μήντια. Αυτό που θα γίνει είναι να υποταχθεί ο ίδιος στον κολοσσό που απέκτησε.

Όλοι αναγνωρίζουν την αποφασιστική επιρροή του Twitter. Σωστό. Ο κάθε χάλιας, ο κάθε τρόμπας έχει τη δυνατότητα να βγάλει τα λυσακά του, τα απωθημένα του. Γιατί να εκφράζουν την άποψη τους μόνο οι πολιτικοί και οι καλλιτέχνες; Είμαστε κι εμείς, όλοι εμείς που κυκλοφορούμε όλη μέρα με τα μάτια πάνω στο κινητό και… συμμετέχουμε στα κοινά. Δεν είμαστε στην απ‘ έξω.

Διαβαστε ακομα:

Η ΠΙΟ ΑΝΤΡΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ