ΜΕΧΡΙ ΤΑ 27 ΤΟΥ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ...

 
Αθάνατος. Έχει περάσει μισός αιώνας από το θάνατο του κι ακόμα τον συζητάνε. Δεν πρόλαβε να κάνει τη μεγάλη - και σε διάρκεια - καριέρα κι όμως δεν έχει ξεχαστεί. Ο τρόπος που έζησε, αυτά τα λίγα που έκανε με το συγκρότημα Doors, και το πως πέθανε είναι υπεραρκετά να συντηρούν το μύθο του Τζιμ Μόρισον. Του ποιητή. Του τραγουδιστή των Ντορς.
Περισσότερο από καλός, χαρισματικός, ταλαντούχος τραγουδιστής, ήταν ο ορισμός του showman. Ο χαρακτηρισμός δεν του ταιριάζει, τον αδικεί. Στη σκηνή επάνω, φτιαγμένος πάντα, το τελευταίο που επεδίωκε ήταν να επιδειχθεί, να κάνει show, να κερδίσει όσους τον άκουγαν. Τραγουδούσε και λες προσπαθούσε να χωθεί μέσα στο μικρόφωνο, δεν είχε επαφή με τον κόσμο, το κοινό είχε ανάγκη να τον πλησιάσει... Αυτός βρισκόταν σε κατάσταση ονειρική, αλλοπαρμένος, φευγάτος ολότελα.
Γεννήθηκε στη Φλόριντα Δεκέμβριο του 1943 και πριν από τα 22 του είχε κάνει σουξέ με τους Doors και τραγούδια στα οποία αυτός είχε γράψει τους στίχους. Στα 23 του το συγκρότημα είναι στα πολύ επάνω του.και ο Jim Morrison μαγεύει όταν τραγουδάει. Με τη φωνή του, με τη θέρμη του κορμιού του, με τις χειρονομίες και τις κινήσεις του- όπως κανένας άλλος.
Κάτι άλλο διαφορετικό, όχι ακριβώς όπως με τον Έλβις Πρίσλεϋ. Οι θαυμαστές του Τζιμ Μόρισον δεν έχουν δεχθεί πως πράγματι πέθανε.Σίγουρα είναι ένας μυστηριώδης θάνατος που γεννάει θεωρίες συνωμοσίας. Πως δεν ήταν ο ίδιος στην κάσα πριν το θάψουν σε νεκροταφείο της Γαλλίας. Εκατομμύρια κάνουν μια περατζάδα να δουν τον τάφο του Μόρισον, όπου υπάρχει χαραγμένο στα ελληνικά η επιγραφή ''ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ''.
Η σύντροφος του Τζιμ, η Πατρίτσια, κριτική της ροκ μουσικής, τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα διαμερίσματος στο Παρίσι, το 1971, σα σήμερα 3 Ιουλίου. Πήγε από υπερβολική δόση ηρωίνης. 
Διαβαστε ακομα:

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΗΤΤΗΤΟ ''ΑΝΤΙΠΑΛΟ''...