ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 
Η τάδε ταινία είναι της χρονιάς, σου λέει. Αυτή είναι η παράσταση της δεκαετίας στο θέατρο δείνα. Δεν έχεις πιει καλύτερη μπύρα. Το ιδανικό φάρμακο για την αϋπνία. Ό,τι θέλει ο άλλος παρλάει στη διαφήμιση για το προϊόν που πουλάει. Έτσι και τα μέσα. Τους έπεσε έγκλημα; Το πιο φρικτό, το πιο απαίσιο, το πιο ανατριχιαστικό.
Τέτοιο έγκλημα θα το βρεις μόνο στις ελληνικές τραγωδίες. Σοφοκλής, Αισχύλος, Ευρυπίδης. Να αναφέρουμε την αγία τριάδα των τραγικών. Αυτοί που τα έγραψαν όλα. Που τα είπαν όλα. Ό,τι σχετίζεται με αγάπη, με προδοσία, με τιμωρία θεία και ανθρώπινη, με εκδίκηση, με ζηλοφθονία, με κατάχρηση εξουσίας. Όποια αμαρτία εκτροχιάζει τον καταδικασμένο στη δυστυχία άνθρωπο και βάζει στο παιχνίδι τη θρησκεία και τη δικαιοσύνη.
Ο δολοφόνος πατέρας τα είπε όλα στη ψύχρα. Έτσι την έκανα τη δουλειά. Εδώ το καλύτερο έγκλημα, μην το χάσετε, να ξέρετε τι συμβαίνει στον κόσμο, δίπλα σας, στη διπλανή πόρτα σας
Ώπα, ρε. Μήντια είσαστε, δημοσιογράφοι είσαστε, ενημέρωση υπηρετείτε, δεν διαφημίζετε το κακό, ούτε είστε δικαστές να τιμωρείτε, να καταδικάζετε κανένα δολοφόνο,πατέρα, να ορίζετε ποινές, να δίνετε ελαφρυντικά, και να πουλάτε ηθική.
Δεν είστε εσείς οι αρμόδιοι να μας πείτε π.χ. πως αν δεν σκότωνε ο πατέρας, τότε το έγκλημα θα το είχε διαπράξει ο γιος χύνοντας το αίμα του προγόνου του. Επιτέλους! Αγριότητα είναι κι αυτή, τα ΜΜΕ να ψάχνονται πως να κόψουν εισιτήρια, να έχουν μεγαλύτερες εισπράξεις από το έγκλημα και όσο είναι δυνατόν το κρατάνε στην επικαιρότητα, Για πάρτη τους.
Διαβαστε ακομα:

ΚΟΒΟΥΝ ΦΛΕΒΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ