ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΑ, ΞΑΝΘΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΗ

 
Οι Ελληνίδες δεν είναι όμορφες. Μιλάμε για την Ελληνίδα νοικοκυρά, εργαζόμενη, νοσοκόμα, δικηγόρο, υπάλληλο, πωλήτρια, σερβιτόρα, εφοπλίστρια, περιπτερού, κομμώτρια, δημοσιογράφο, γιατρό, αστυνομικό. Βλέπεις τη σημερινή Ελληνίδα και δυσκολεύεσαι να της δώσεις ταυτότητα φυσιογνωμίας. Αφήνουμε το περιεχόμενο, και τα όποια πνευματικά προσόντα.
Ελένη Μενεγάκη. Γεννήθηκε το 1969, σά σήμερα 29 Οκτωβρίου. Πολύ ωραία γυναίκα. Κούκλα. Μακράν η πιο όμορφη στην τηλεόραση και μέσα στις πέντε, μήπως λέω πολλές, περισσότερο όμορφες, με φυσική ομορφιά Ελληνίδες που έχω γνωρίσει. Σημειώνω με ομορφιά όχι ελληνική, μεσογειακή που λέμε. 
Πρώτα στέκομαι στο πρόσωπο, το καθαρό και φωτεινό της κυρίας Ελένης Μενεγάκη. Μετά να συζητήσουμε τον πρωταθλητισμό της στη ντόπια τηλεόραση. Που δεν οφείλεται στην ομορφιά της! Κάτι άλλο ''φταίει'' που το κορίτσι για 20 χρόνια ήταν το Νο1 πρωτοσέλιδο πρόσωπο της εγχώριαςς showbiz. Ούτε η Αλίκη Βουγιουκλάκη να ήτανε. Εξώφυλλο την έκαναν αν πήγαινε για καφέ, κομμωτήριο, σουπερμάρκετ, εκκλησία, γιατρό, παραλία. Επειδή πουλούσε τρελά και απορώ γιατί δεν κονόμησε και από τηλεοπτικά δικαιώματα. Φωτογραφικά δικαιώματα. Όπως κάνει μια Αντζελίνα Ζολύ, ένας Νταίηβιντ Μπέκαμ.
 
Θα γεννήσει η σταρ του Χόλυγουντ; Κάνει συμφωνία με ένα περιοδικό και μόνο αυτό θα έχει αποκλειστικά το δικαίωμα να καλύψει «δημοσιογραφικά» τη γέννα. Και να νομιμοποιείται να δημοσιεύσει το μωρό στο εξώφυλλο. Κάνει πάρτυ στη βίλα του ο Μπέκαμ; Δικαίωμα να φωτογραφίσουν τους επώνυμους καλεσμένους έχει το περιοδικό που θα πληρώσει δικαιώματα.
Το ''φαινόμενο Μενεγάκη'', τούτης της δροσερής και χαριτωμένης τηλεοπτικής παρουσίας, δεν αφορά την ίδιαν. Εκφράζει τον Έλληνα, γενικώς και αορίστως. Όλους αυτούς που κάθονται μπροστά στην τηλεόραση χωρίς τη διάθεση κάτι να ακούσουν, κάτι να εισπράξουν, κάτι να μάθουν. 
 
Το άλλο το κουφό που έγινε θρύλος. Ότι η Μενεγάκη είναι χαζή, και πετάει κοτσάνες. Δεν ισχύει αυτό. Το κοινό είναι ουάου, όχι η ''βασίλισσα''. Η κυρία είναι επαγγελματίας, προγραμματισμένη και σοβαρή. τίποτα δεν κάνει, δεν αφήνει στην τύχη. ''Βασίλισσα'' ήταν δυο δεκαετίες και είχε απόλυτη συναίσθηση της θέσης της.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ