Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

 
Από σήμερα ξεφουσκώνει ο ντόρος που σηκώθηκε με το θάνατο του τέως βασιλιά. Και πολύ τράβηξε το έργο. Πολύ περισσότερο απ' όσο περίμεναν και οι πιο φανατικοί βασιλικοί. Πως αλλοιώς να τους πεις. Για να μη ξεχνιόμαστε, η Ελλάδα επί δεκαετίες χωριζότανε σε βασιλικούς και δημοκρατικούς. Η ανοησία! Λες και δεν ταίριαζε να είναι κανείς βασιλικός και δημοκρατικός. 
Όταν, όμως, παίζει ο φανατισμός, τότε όλα τα σκιάζει η τύφλα. Και κατηγορούσαν το θρόνο επειδή ήταν με τη λεγόμενη δεξιά. Τι να έκανε ο βασιλιάς, όταν με το μέρος του ήταν μόνο οι λεγόμενοι δεξιοί. Κι αυτή ήταν υποτίθεται η διαφορά των δυο κομμάτων. Των δυο υποτίθεται πολιτικών παρατάξεων. Της θεωρούμενης δεξιάς και του λεγόμενου κέντρου. Οι μεν ήταν με το στέμμα, οι δε κεντρώοι ενάντια της βασιλείας.
Παραμύθι. Οι πιο σκληροί βασιλικοί ήταν μέσα στην Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου. Μιλάμε για στελέχη κεντρώα, για υπουργούς. Από την άλλη ο αρχηγός της δεξιάς, ο Καραμανλής ήταν αντιβασιλικός και επί πρωθυπουργίας του με δημοψήφισμα σε μέρες κάργα αντιχουντικές και αντιβασιλικές καθάρισε νόμιμα τον Κωνσταντίνο.
Το δημοψήφισμα ήταν ένας αληθινός θρίαμβος υπέρ της βασιλείας! Χωρίς προεκλογικό αγώνα, που να τολμήσουν τότε να σηκώσουν κεφάλι οι βασιλικοί, ο Κωνσταντίνος ήταν στο... εξωτερικό, κι όμως πήρε 29%. Απίθανα υψηλό ποσοστό. Είχε βγει μια φορά στην τηλεόραση, και  τον λυπόσουν. Έτρεμε ο άνθρωπος, άσε ότι σαλιάριζε αηδίες. 
Αποδείχθηκε ότι οι βασιλικοί έχουν ρίζες στον κόσμο. Όχι μονάχα στις ένοπλες δυνάμεις και στα κόμματα. Είναι τεράστιο το ποσοστό 29% σε εκλογές όπου οι αντιβασιλικοί κυριαρχούσαν επικοινωνιακά και οι βασιλικοί είχαν κρυφτεί. Με τι μούτρα, άλλωστε,  να πουν ότι είμαστε και εμείς;
Στη φώτο ο διάδοχος Κωνσταντίνος ανάμεσα στον βασιλιά πατέρα του Παύλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που ποτέ οι βασιλικοί δεν του είχαν εμπιστοσύνη
Διαβαστε ακομα:

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ