ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΜΟΝΟ ΑΝ... ΤΣΑΚΩΘΟΥΝ

 
Δεν ξέρουμε τίποτα απ' όσα συμβαίνουν στους επώνυμους. Τους γνωστούς, τους διάσημους, τέλος πάντων αυτούς που έτσι ή αλλοιώς απασχολούν τα μμε. Μαθαίνουμε, όμως, κάποια πραγματάκια για τους σελέμπριτυς ή όχι, τους προβεβλημένους στη δημοσιότητα ή εκείνους που κινούνται με σεμνότητα, μόνο αν... τσακωθούν με άλλον. Κι αυτός ο καβγάς τους μεταφέρεται στην αγορά.
Άντε να γνώριζαν οι πολλοί ότι ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης είναι υιός του σπουδαίου Σωκράτη. Κάτι άλλο; Και με ποιες κυρίες είχε ανοίξει ερωτικές μπίζνες, εννοώ σχέσεις διότι τον είχαν δει σε φωτογραφίες με την τάδε πρωταθλήτρια στίβου ή την δείνα ηθοποιό του θεάτρου. Χαμπάρι δεν πήραμε με ποιες άλλες κυρίες είχε ξαπλώσει διότι αυτές ήταν σχέσεις μακριά από τα μμε. 
Όταν έγινε ο πρώτος πρόεδρος στη Super League, την διοργανώτρια του πρωταθλήματος ο Πέτρος Κόκκαλης έμαθε ο ποδοσφαιρικός κόσμος ότι ήταν φίλος και συμμαθητής στου Μωραίτη του Γιάννη Μώραλη (1968). Ξέρεις, τα παιδιά των λεγόμενων καλών οικογενειών στα καλά σχολεία συνεχίζουν να κρατάνε επαφή κι όταν αποφοιτήσουν. Λόγω των μαθητικών ''στοών'', στο στυλ των αμερικάνικων κολεγίων. Έτσι και με τα ''μωραϊτάκια'' Πέτρος Κόκκαλης, Πατρίκ Κομνηνός, Θόδωρος Θεοδωρίδης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιάννης Μώραλης.

Λόγω Πέτρου Κόκκαλη, δηλαδή λόγω του μπαμπά του Σωκράτη, που γ....σε κι έδερνε στο ποδόσφαιρο, τα προαναφερόμενα μωραϊτάκια προωθήθηκαν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην ΕΠΟ, στην super league, ακόμα και στην UEFA, με την αξία τους, βέβαια. Ο δε Μώραλης, κολλητάρι του Πέτρου, με την αλλαγή στον Ολυμπιακό, από τον Σωκράτη στον Μαρινάκη παρέμεινε στην ΠΑΕ. Και λόγω Μαρινάκη έγινε από πρόεδρος της super league και δήμαρχος Πειραιά.

Λέγαμε ότι ο κόσμος δεν ξέρει, ούτε μαθαίνει ποτέ το παρασκήνιο των σχέσεων, π.χ. τη συμμετοχή Πέτρου Κόκκαλη στην επιχείρηση Μαρινάκη να πάρει τον δήμο Πειραιά. Μόνο όταν τσακώθηκαν οι δυο πλευρές, Μαρινάκης και Σωκράτης, ακούστηκαν κάποια πράγματα. Τι, δηλαδή, υποστηρίζει η κάθε πλευρά. Ο μεν πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο εφοπλιστής Μαρινάκης είχε πει:

«Ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν μαζί μας επειδή μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του Σωκράτης... , να έχει ένα αντικείμενο να ασχολείται, γιατί είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις όπως και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό που άφησε πίσω του 7 εκατ. χρέη που καλύψαμε». Δηλαδή;

Δεν είχε τι να κάνει ο Πετράκης και για να μη ψωλοκοπανάει, ζήτησε ο μπαμπάς Κάκκαλης από τον Βαγγέλη κάπου να τον βολέψει. Τον ανίκανο, τον αποτυχημένο Πετράκη. Αυτά είπε ξεκάθαρα ο εφοπλιστής. Και τι απάντησε ο Πετράν; Πρώτον διαψεύδει τον Μαρινάκη και, δεύτερον, θάβει το μέχρι πρόσφατα κολλητό Μώραλη: «Ο κ. Μαρινάκης μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Εγώ, όμως, δεν ήθελα να είμαι δοτός δήμαρχος, και σε δημοτικό συμβούλιο που θα αποφάσιζε ο ίδιος ο Μαρινάκης». 
Ο Μαρινάκης στην κόντρα του με τον Τσίπρα λέει ''Εγώ δεν είμαι μπροστινός, όπως ο Ιβάν Σαββίδης''. Ο Πέτρος Κόκκαλης στην κόντρα του με τον Μαρινάκη λέει, υπονοεί Εγώ δεν είμαι Μώραλης.
Ο απόφοιτος του Χάρβραντ Πέτρος Κόκκαλης γεννήθηκε το 1970, σα σήμερα 16 Φεβρουαρίου, είναι ευρωβουλευτής του Σύριζα με 140.000 σταυρούς, πατέρας δυο ενήλικων παιδιών από το διαζευγμένο του γάμο. Πατέρας του ο Σωκράτης Κόκκαλης (1939) και από τον πατέρα του εγγονός του σπουδαίου Πέτρου Κόκκαλη (1896- 1962), ακαδημαϊκού, κομουνιστή υπουργού στην κυβέρνηση του βουνού.
Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ