ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ!

 
Άτομο του σινεμά, όχι ηθοποιός, ούτε σκηνοθέτης. Παντρεύτηκε, χώρισε, αλλά ό,τι έκανε στην προσωπική του ζωή, και το ότι ξεκίνησε από το μηδέν, δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον, την περιέργεια του κόσμου. Και αφού δεν ήταν σταρ, και δεν πουλούσε, τα ΜΜΕ τον... σνομπάρανε. Και να, ξαφνικά, ο τύπος έγινε και... γαμώ τη φίρμα. Το πρώτο αστέρι στους βιασμούς γυναικών. Πασίγνωστων ηθοποιών, οι οποίες για να βοηθήσουν την κινηματογραφική καριέρα τους υπέκυπταν στα σεξουαλικά του κέφια.

Κολοσσός στην παραγωγή ταινιών ο Harvey Weinstein. Τεράστια μούρη στο Holywood.  Με τον μικρότερο αδελφό του Bob λίγο μετά τα 20 τους χρόνια έφτιαξαν από το μηδέν την εταιρεία Miramax. Η μια στις δύο ταινίες που έχω δει είναι παραγωγής της Miramax. Σε θηρίο εξελίχθηκε αυτή η εταιρείας με ταινιάρες και βραβεία Όσκαρ.

Miriam είναι η μάνα τους και Max ο μπαμπάς τους. Από τα ονόματα των Εβραίων γονιών τους τα δύο αδέλφια Ουάινσταϊν έφτιαξαν την Mirimax. Στην αρχή διοργάνωναν συναυλίες μουσικής. Εγκέφαλος ο Χάρβεϋ, ο μεγάλος αδελφός, γεννημένος το 1952, σα σήμερα 19 Μαρτίου.

Film produser ο Χάρβεϋ. Μέγα πάθος στην παραγωγή ταινιών. Film studio excutive. Δηλαδή; Αυτός αποφασίζει να γίνει ταινία η τάδε και η δείνα ιστορία. Αυτός επιλέγει τον σκηνοθέτη. Από εκεί ξεκινάει το έργο. Την παραγωγή. Το μπάτζετ κάθε ταινίας. Ο Χάρβεϋ αποφασίζει το νούμερο σε εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις απαιτήσεις, το κόστος κάθε ταινίας. Και σ’ όλα έχει λόγο. Στο κάστιγκ, στις αλλαγές του σεναρίου, στον τόπο που γυριστεί η ταινία. Στα πάντα.

Πηγαίνεις στο σινεμά και με λιγώτερο από ένα δεκάρικο στο γκισέ απολαμβάνεις στη σκοτεινή αίθουσα ένα ποιοτικό και πανάκριβο προϊόν. Μια ταινία που για να ολοκληρωθεί ξοδεύτηκαν από δέκα έως 100 εκατομμύρια. Δεν υπάρχει στη γη τόσο ακριβό προϊόν να το αγοράζει τόσο φθηνά ο καταναλωτής.

Ο Χάρβεϋ Ουάινσταϊν χρεοκόπησε! Το 2005 υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Miramax, την εταιρεία που δημιούργησε από το πουθενά. Τα κατάφερε να επανέλθει, να ξαναγίνει αυτός που ήταν ο γιος του κάποιου κόφτη διαμαντιών Μαξ και της κάποιας νοικοκυρούλας Μύριαμ. Τελικά, μετά την καραξεφτύλα με τις απανωτές καταγγελίες σεξουαλικής επίθεσης από διάσημες σταρ του σινεμά κατέληξε να μοιάζει με τον κακοποιό σε δικής παραγωγής ταινία. Με κάποιον που δέχθηκε 217 σφαίρες και βρέθηκε πεσμένος στις λάσπες. Από τα υψηλά στα χαμηλά. Να τον φτύνεις για όσα τον καταγγέλλουν και να τον λυπάσαι όπως κατάντησε (φώτο). Αξιολύπητος(;).
Διαβαστε ακομα:

ΣΙΓΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ...