ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

 

Αλέξης Κούγιας. Μακράν ο Νο1 παίκτης στα κανάλια. Δεν έχει αντίπαλο. Δεν υπάρχει άλλος, άνδρας, γυναίκα, πολιτικός, καλλιτέχνης, δικηγόρος, δημοσιογράφος με περισσότερα χιλιόμετρα στον αγώνα δρόμου των τηλεοπτικών εμφανίσεων. Κάποτε στο γήπεδο της τηλεόρασης πρωταγωνιστούσε ο μακαρίτης Βαγγέλης Γιαννόπουλος, υπουργός σ’ όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Εκατοντάδες ώρες πτήσης σε εκπομπές έχει και ο Θόδωρος Πάγκαλος, τα πρωτεία του οποίου έχει πάρει η Λιάνα Κανέλλη. Εδώ είμαστε.

Η Κανέλλη όταν μπαίνει στο στούντιο είναι αρματωμένη. Στο τραπέζι αραδιάζει τα τσιγάρα, ένα 45άρι γεμάτο με τις σφαίρες του, κάτι περίεργα μεταλλικά και αιχμηρά αντικείμενα των νίντζα, σπραίη υπνωτικά κι ένα περίεργο στυλό που εκσφενδονίζει υγρό ικανό να προκαλέσει εγκαύματα βαρειάς μορφής.

Κοίταξε να δεις. Ο έξυπνος συνομιλητής σε εκπομπή κάνει το κορόϊδο όταν βρεθεί με αντίπαλο ανώτερο. Δεν θα τον προκαλέσει, δεν θα κάνει μαγκιές διότι θα φάει περισσότερο ξύλο, περισσότερα γκολ.

Θυμάμαι τι έπαθε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, μέσα στη Βουλή. Νέο αστέρι της κομματικής πιάτσας η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε βαθμό υστερίας δεν βάζει γλώσσα μέσα. Η προκλητική. Η επιθετική. Με πείσμα. Με αντοχές. Δεν κουνιέται από τη σέντρα του γηπέδου. Έλεγε, έλεγε, μέχρι που έσπασε τα νεύρα της Κανέλλη: «Η Κωνσταντοπούλου ανοητεύει. Είναι μπουρδολόγα». Αυτό είπε μόνο η Κανέλλη του ΚΚΕ για την Κωνσταντοπούλου, τότε του ΣΥΡΙΖΑ. Και η κυρία Ζωή το πέρασε στο ντούκου. Άσε, σου λέει, με την Κανέλλη βρωμάει η δουλειά, δεν καθαρίζω.

Η Λιάνα Κανέλλη γεννήθηκε το 1954, σα σήμερα 20 Μαρτίου και είναι η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων, το 1973 στην κρατική τηλεόραση. Δηλωμένη οπαδός του Παναθηναϊκού. Εργάστηκε σε ραδιόφωνα και κανάλια. Από το 2.000 εκλέγεται βουλευτίνα του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας. Είναι η μοναδική στην Ιστορία βουλευτίνα του ΚΚΕ που ορκίσθηκε στο Ευαγγέλιο στην καθιερωμένη ορκωμοσία της Βουλής. Και στο θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες ήταν με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΛΥ ΨΗΛΟΣ Ο ΜΙΜΗΣ, ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΡΕΤΡΟ