ΠΛΥΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ... ΕΠΛΥΝΕ Ο ΠΑΠΑΣ

 
Δεν είμαστε καλά. Ο πάπας της Ρώμης έπλυνε τα πόδια κάποιων αλητόπαιδων. Το έχει ξανακάνει ο Φραγκίσκος. Αδιάφορο, αν το εννοεί αυτό που έκανε ο αρχηγός της καθολικής εκκλησίας ή κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι. Σιγά τώρα, δεν είμαστε κορόϊδα, μένουμε στην ουσία του πράγματος. Και η ουσία είναι να μην παίζεις στις στροφές του αλλουνού. Με ψηλά τα χέρια.
Ο Ιησούς, λέει, είχε πλύνει τα πόδια των μαθητών του. Κι αν συνέβη αυτό έγινε συμβολικά. Σιγά τώρα κοτζάμ Χριστούλης να ξεβρώμισε από τη ψαρίλα τα πόδια των συντρόφων του. Οι οποίοι ήταν καθαροί κι όχι βρωμιάρηδες σαν τους 12 ανήλικους κρατούμενους σε παρεκκλήσι που τους επισκέφθηκε ο Φραγκίσκος. 
Λόγω της γιορτής, της τελετής του Νιπτήρος, κάθε Μεγάλη Πέμπτη στους καθολικούς. Αύριο Κυριακή είναι το Πάσχα για τους καθολικούς και ο πάπας της Ρώμης πήγε με αναπηρικό καροτσάκι να πλύνει πόδια. Με το μπαστούνι τα κατάφερε να σταθεί στα καθαρά πόδια του και να τα φιλήσει τα βρωμόποδα των πιτσιρικάδων εγκληματιών. Εκτός κι αν το θέατρο στήθηκε αφού παρατρεχάμενοι του Βατικανού είχαν πλύνει προηγουμένως έπλυναν τα πόδια των 12 φυλακισμένων.
Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΜΑΤΟΥΛΕΣ ΕΝΑ... ΜΗΝΥΜΑ