ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΓΡΑΨΕ ΔΥΟ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ...

 

Με την ΝΔ κατεβαίνουν στις εκλογές αρκετοί δημοσιογράφοι. Μη μετρήσουμε πόσοι. και πόσοι άλλοι με τα άλλα κόμματα. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Κατ' αρχήν δεν είναι δημοσιογράφοι όλοι όσοι... θεωρούνται ή βγάζουν μεροκάματο υποτίθεται μόνο από τη δημοσιογραφία. Οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει ότι υπήρξαν, αν πράγματι υπήρξαν δημοσιογράφοι.

Δημοσιογράφος είναι αυτός που κάνει δημοσιογραφία, είτε έχει ταυτότητα δημοσιογράφου, είτε όχι. Είτε είναι μέλος συνδικαλιστικής οργάνωσης, είτε όχι. Δεν είναι δημοσιογράφος το γραφείο τύπου κόμματος, ΠΑΕ, όποιας άλλης εμπορικής ή όχι εταιρείας. Επειδή όταν είναι γραφείο τύπου δεν κάνει δημοσιογραφία. Επειδή δεν είναι δημοσιογραφία να παίρνει τηλέφωνο ''συναδέλφους'' του και να τους παρακαλεί να γράφουν καλά λόγια για το κόμμα, για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, για μια ανακοίνωση, μια μεταγραφή.

Ο Δημοσιογράφος με δέλτα κεφαλαίο δεν ανήκει σε κανέναν, ούτε στο μπαλαμούτι αυτό που λέγεται λαός. Ο Δημοσιογράφος ανήκει στη δημοσιογραφία. Τι κόλπο είναι αυτό; Ένα λειτούργημα να μην υπηρετεί τον πουλημένο λαό. Που δεν κάνει τα κέφια κομμάτων, εκκλησίας, τραπεζών, επιχειρήσεων, όσων αντιμετωπίζουν τους πάντες το ίδιο. Τον σκεπτόμενο ίσα κι όμοια με τον βλάκα. Τον χρήσιμο με τον άχρηστο. Τον προκομένο με τον τεμπέλη.

Η δουλειά του Δημοσιογράφου με δέλτα κεφαλαίο δεν είναι ρομποτική. Και δεν είναι ίδια μ' εκείνη του πολιτικού, του μητροπολίτη, του τραπεζίτη, του βιομήχανου, του δικαστή. Όποιος καλείται στα κανάλια να μιλήσει ως δημοσιογράφος και μιλάει σαν τον π.χ. Κουμουτσάκο ή τον Σκουρλέτη είναι η ντροπή της δημοσιογραφίας. Άσχετο αν τον αποδέχονται ως... δημοσιογράφο τα ΜΜΕ, τα κόμματα, ο συνδικαλιστικός του φορέας, τα μεγάλα κομμάτια του κόσμου και ο ίδιος ο... λαός.

Διαβαστε ακομα:

ΚΑΝΤΑΙΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΤΑ... ΦΡΥΔΙΑ