ΓΙΑΤΙ Η ΙΔΙΑ ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ

 
Ο συγγραφέας γράφει μια ιστορία σε βιβλίο και μας λέει ό,τι γουστάρει. Μια ιστορία με αρχή και τέλος, και κάποιο νόημα, βέβαια. Φανταστικά πράγματα γράφει ο λογοτέχνης, όμως πιθανότατα η έμπνευση του να ξεκινά από πραγματικά γεγονότα. Άλλο αυτό, κι άλλο κάποιος να απλώνει στο χαρτί και σε βιβλίο να γνωστοποιεί τα προσωπικά του. Τα πολύ προσωπικά του, με ποιους έκανε παράνομο σεξ, τι ναρκωτικά έπινε, τις ανήθικες προτάσεις του συζύγου της να πειραματιστούν σε τριολέ στο κρεβάτι, ένα σωρό αυστηρά ιδιωτικές στιγμές και σελίδες της προσωπικής του ζωής.

Διαβάζεις αποσπάσματα από τη βιογραφία μιας κάποτε σταρ του σινεμά και παθαίνεις. Το κορίτσι, λες, δεν αφήνει τίποτα απ' όσα θα μπάνιζε κανείς από την κλειδαρότρυπα του σπιτιού της. Παραμύθια! Είσαι αφελής να θαρρείς πως τα είπε όλα. Έγραψε όσα επέλεξε να αποκαλύψει. Δικαίωμα της, άλλωστε. Καμιά υποχρέωση δεν έχει να τα πει όλα.

Γιατί, όμως, βγάζει στη φόρα όσα διάλεξε να αποκαλύψει. Και είναι πράγματι τρομερά αυτά. Ότι η μάνα της σε ηλικία 15 χρονών την πλάσαρε σε 50άρη πλούσιο, τον οποίο εκείνη, πιτσιρίκα τον υποψιαζόταν για εραστή της. Ότι την πήραν πρέφα τα παιδιά της όταν ξεφτυλιζόταν μπροστά τους στη χρήση κοκαίνης.

Το βιβλίο είναι απόλυτα διαβαστικό. Γράψιμο πολύ επαγγελματικό. Φως φανάρι ότι είναι δουλειά μάστορου γραφιά. Λογοτεχνική δουλειά άλφα. Το ερώτημα παραμένει. Γιατί μια εξηντάρα αποφάσισε να ξεγυμνώσει την ίδια τη ζωή της. Δεν κατάλαβα. Γιατί να ψάχνω την εξήγηση των εξομολογήσεων, αληθινών ή παρατραβηγμένων, του καθένα αυτοβιογραφούμενου.  
Διαβαστε ακομα:

ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ