ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ

 

Κερδίζει η ομάδα και γράφουν ''Αυτός είναι ο Ολυμπιακός'' π.χ. ή ο Παναθηναϊκός... Μετά από τέσσερις μέρες ή μια εβδομάδα χάνει η ομάδα και νέα... αποκάλυψη: ''Αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός'' π.χ. ή Ολυμπιακός.... Ποιο από τα δυο είναι το σωστό; Και τα δυο είναι λάθος!

Την ίδια ομάδα ''στολίζουν'' με... πρωτοσέλιδη κριτική, εξ ορισμού αγιοβασιλιάτικη, στη λογική του μαύρου- άσπρου, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα, μόλις μετά από λίγα 24ωρα. ''Ντροπή... '' αν η ομάδα χάσει, ''Μαγεία... '' αν η ομάδα κερδίσει.

Ποια είναι η αλήθεια; Η ομάδα δεν χάνει ποτέ. Και δεν κερδίζει ποτέ. Δυστυχώς στο γήπεδο παίζουν οι παίκτες, όχι η ομάδα. Οι παίκτες απλά φοράνε τη φανέλα της ομάδας, κερδίζουν και χάνουν. Οι οποίοι παίκτες τυχαίνει σήμερα να έχουν συμβόλαιο με την άλφα ομάδα κι όχι με την αντίπαλο, στην οποία αγωνίζονται και πρώην παίκτες της άλφα ομάδας.

Η ομάδα είναι εικόνισμα. Μία φαντασίωση. Ένα πνευματικό κατασκεύασμα στη σκέψη του οπαδού. Η αγωνιστική πραγματικότητα, η νίκη και η ήττα, το σήμερα και το αύριο όπως στήνεται και εξαφανίζεται, απλά χαρίζει τη χαρά ή την απογοήτευση. Δεν έχει καμιά, μα καμιά σχέση με ντροπές και προδοσίες επειδή η ομάδα ηττήθηκε, με θεούς και παραδείσους επειδή η ομάδα κέρδισε.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΜΟΥ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ, ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΜΟΥ