ΠΕΙΝΑΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ...

Ένας ηθοποιός, γνωστός, είπε το έξης πρωτάκουστο; ''Δεν έχω χρήματα ούτε για βενζίνη στο αυτοκίνητο μου.. Μένω σε σπίτι που μου έχουν παραχωρήσει,,, ''. Πρωτάκουστο, βέβαια, άλλο ότι περνάει σα συνηθισμένο γεγονός να κλαίγεται δημόσια κάποιος για τούτο και το άλλο.
Προσωπική υπόθεση είναι, μόνο προσωπική, να μην μπορεί κάποιος να τα βγάζει πέρα οικονομικά. Μην αποκλείουμε την περίπτωση να είναι μαγκιά και γούστο του να υποφέρει, αν πράγματι δεν δυσκολεύεται να την βγάζει καθαρή. Να ξοδεύει εκεί κι όχι αλλού τα όποια έσοδα του, αν έχει ή όχι έσοδα. Τι κόλπο είναι αυτό να δείχνει κάποιος δημόσια τη όποια δυστυχία του! Αν πράγματι είναι δυστυχής. διότι πιθανόν και πιθανότατα να του γουστάρει να την βγάζει έτσι κι όχι αλλοιώς.
Άλλος. Δεν είναι ένας και δυο όσοι κλαίγονται, μάλιστα δημόσια, από την τηλεόραση. Δεν ντρέπονται. Και γιατί το κάνουν; Πιθανόν όχι για να ζητήσουν βοήθεια οικονομική. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν - ψάξε βρες γιατί- να βοηθάνε χωρίς να ενδιαφέρονται αν πράγματι ο άλλος έχει ανάγκη βοήθειας.
Η κλάψα είναι πάντα ένα σπορ που παίζεται από την αρχαιότητα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν άτομα που έχουν ανάγκη. Όχι, δεν το λέω αυτό. Και γιατί έχουν ανάγκη; Προσωπικό τους πρόβλημα. Μόνο. Κανενός άλλου.
Διαβαστε ακομα:

