ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…, ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ!

 

Για ένα λόγο γίνονται οι εκλογές στην Ελλάδα. Να φτιαχτεί η κυβέρνηση που θα βάζει φόρους. Καμμία άλλη σκοπιμότητα, επί της ουσίας, έχει η εκλογή κυβερνήσεως. Μόνον η λήψη φοροεισπρακτικών μέτρων. Ιδού, η υπέρτατη αλήθεια! Ξεσκεπάστηκε πια, άλλο που την αρνούνται…, έχουν τους λόγους τους γι’ αυτό…, και οι αυτολανσαρόμενοι και γαμώ τους πολιτικοποιημένους. Αυτοί οι αρχικαραγκιόζηδες που χρεώνουν κι άλλα καθήκοντα κυβερνητικά στους εκλεγμένους εφοριακούς
Πρωθυπουργοί και υπουργοί, από την περίοδο του ανηψιού Καραμανλή μέχρι σήμερα, επί Σαμαρά, παίζουν δήθεν διαφορετικό έργο, όμως τα ίδια γράμματα ξαναδιαβάζεις. Δηλαδή; Αγωνιζόμαστε να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Η χώρα βρίσκεται σε χοντρό λούκι και οφείλουμε να πάρουμε μέτρα, δηλαδή να πεινάσουμε. Δεν γίνεται διαφορετικά. Υπεραναγκαίοι οι περισσότεροι φόροι, οι μειώσεις των συντάξεων, οι περικοπές μισθών. Αν θέλουμε να γλυτώσουμε θα χρειασθεί να βγάλουμε στην ανεργία όσους περισσότερους είναι δυνατόν. Τα πράγματα είναι ζόρικα, όμως εμείς οι ανίκητοι και τα κόμματά μας τα χιλιοτραγουδισμένα, αυτά τα οποία ξεμούνιασαν την Ελλάδα, ελπίζουμε ότι τελικά, θα πιάσουν τόπο οι αφαιμάξεις μέχρι σήμερα, αρκεί όπως είμεθα υποχρεωμένοι να σας πιούμε κι άλλο αίμα.
Ψέματα. Λένε αισχρά ψέματα. Με κολλημένη τη βελόνα. Ότι είναι κανονική κυβέρνηση, όχι τρομοκρατική οργάνωση αλά 17 Νοέμβρη, που αντί να σκοτώνει με 45άρι, χαρατσώνει με φαλτσέτα. Δεν είμεθα παράλογοι. Δεν είμεθα ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα οι κυβερνώντες εφοριακοί δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά να καταφύγουν σε «μέτρα». Μην παριστάνουν την αληθινή κυβέρνηση, όμως. Ότι με πάθος εθνικό, με γνώση οικονομολόγου, με ικανότητα πολιτικού, είναι σε θέση να δίνουν λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα αιχμής, και από την άλλη να βάλουν τις μηχανές να δουλέψουν, ώστε να ξεφύγουμε από το βούλιαγμα, που το λένε ύφεση.
ΠΑΙΡΝΟΥΝ, ξαναπαίρνουν, ξανάμανα ξαναπαίρνουν μέτρα οι κυβερνήσεις, όμως κοστούμι δεν φτιάχνουν.
Έπεσαν οι μάσκες …Για χρόνια λειτουργούσε ο μύθος της κυβερνήσεως, δηλαδή ότι τέτοιο κόλπο παίζει μπάλλα εξουσιαστικά και στην Ελλάδα. Ξεκάθαρα βρήκε τον ρόλο του πια το έκτρωμα που αποκαλείται «κυβέρνηση» και το οποίο σε τίποτα δεν διαφέρει, σε δομή και χαρακτήρα, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. …Υπουργοί και παρατρεχάμενοι τους ξοδεύονται σε χρόνο και ενέργεια με αποκλειστική αγωνία το πώς και πόσο θα φορολογήσουν.
Φοβερά πράγματα. Για να βγάλουν κυβέρνηση με μοναδικό σκοπό να κουτσουρέψει και τα κομμένα δάση, και τα καμμένα, έστησαν δύο φορές τις κάλπες. …Δεν τα κατάφεραν πάλι. Γι’ αυτό κωλομπάρεψαν τριαξονικό κάρο.