ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ

 

Αποκαλυπτικός σήμερα ο αποδυτηριάκιας με γεγονότα, όχι φήμες και ψιθύρους. Θα μιλήσει η Ιστορία, αυτή που δεν έχει καταγραφεί ακόμα. Μας δίνει την ευκαιρία η εκλογή στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη που διαδέχθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου, στις 18 Ιανουαρίου, σα σήμερα το 1996, ενώ ο μεγάλος αρχηγός μετρούσε μέρες στο Ωνάσειο και τελικά πέθανε μετά από 6 μήνες.

Με τίποτα δεν τον έκανε κέφι τον Σημίτη ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και φόρα παρτίδα έλεγε δεξιά κι αριστερά ότι ήταν ανεπαρκής κάθε φορά που τον έκανε υπουργό.

Αρκετά χρόνια πριν γίνει πρόεδρος στο κίνημα ο Σημίτης είχε ξεκινήσει την επιχείρηση υπονόμευσης του Ανδρέα. Το έργο κλιμακώθηκε με τα μυστικά δείπνα στο σπίτι του Κινέζου, όπου συμμετείχαν Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου και Παρασκευάς Αυγερινός. Η περιβόητη κίνηση των «4».

Μια νύχτα Σημίτης και Δάφνη βρέθηκαν σε εστιατόριο στο οποίο εκτάκτως και απροειδοποίητα εμφανίστηκε ο Ανδρέας με την Δήμητρα Λιάνη. Ο αρχηγός πέρασε δίπλα από τον «συνωμότη» στον οποίο δεν του μίλησε, ούτε ματιά του έριξε.

Το ρήγμα εκδηλώθηκε στο περιβόητο σκηνικό στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν». Ο Ανδρέας προτείνει γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον Άκη Τζοχατζόπουλο και οι «4» διαφωνούν ανοικτά. «Όποιος δεν θέλει τον Άκη να φύγει από το κίνημα…» απειλεί ο Ανδρέας.

Τελικά, παρ’ ό,τι με τους «4» πήγε και ο πιο διαβολικός άνθρωπος του παρασκηνίου στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδος, ο Κώστας Λαλιώτης, οι Σημίτης, Πάγκαλος και σία υποχώρησαν.

Διαβάστε ακόμα:

Δεκανέας επιτελάρχης αντιστρατήγων