ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΩ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Γεύμα Τσίπρα, λέει, στην οικία του Ψυχάρη. Γεύμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όχι δείπνο. Υπάρχει διαφορά, σημειολογική και ουσιαστική, ανάμεσα στη συνάντηση τη μεσημεριανή και τη βραδυνή. Όπως ότι ο πρόεδρος του Τσίπρα συνοδευόταν από την σύζυγό του στη συνάντησή του με τον Νο1 εκδότη της χώρας.

Βέβαια, περί συναντήσεως πρόκειται, όχι να βρεθούμε για να φάμε. Αυτός που κανόνισε τη συνάντηση δεν είπε στον Τσίπρα ότι η Φιλιπινέζα του Ψυχάρη κάνει εκπληκτικούς μεζέδες ασιατικής κουζίνας και αξίζει να τους δοκιμάσεις.

Πόλεμος και ειρήνη. Μετά την κόντρα του ΔΟΛ και ΣΥΡΙΖΑ η επαφή γίνεται πιο προχωρημένη, και οι δυο πλευρές παίζουν με ανοιχτά χαρτιά. Ο Τσίπρας είναι στη φάση των προσωπικών επαφών τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Πρέπει να πείσει. Να τα πει και προσωπικά ο ίδιος μ' αυτούς με τους οποίους “συνομιλεί”.

Πρώτον, ότι έχω κάποια ψιλιπροβληματάκια στο κόμμα, αλλά κρατάω το επάνω χέρι. Δεύτερον, δεν θα τα φέρουμε όλα τούμπα όταν θα γίνουμε κυβέρνηση, όμως δεν είμαι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς.

Συμπέρασμα. Οι εκδότες είναι σκληρά καρύδια. Και απαιτητικοί. Στο τραπέζι κάθονται από θέση ισχύος. Γνωρίζουν ότι οι πρωθυπουργοί και υποψήφιοι πρωθυπουργοί τους έχουν ανάγκη. Δεν στέκεται καλά ένας κυβερνήτης, ούτε κάνει περίπατο να καταλάβει το Μαξίμου ο αρχηγός κόμματος όταν έχει απέναντι έναν εκδοτικό οίκο. Με το οικόσημο του Λαμπράκη, μάλιστα.

Βεβαίως ο Ψυχάρης έχει επαφές με τον Σαμαρά. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ο Σαμαράς είναι με τον Σαμαρά και ο Ψυχάρης είναι με τον Ψυχάρη. Και το πνεύμα της συνάντησης για την οποία λέμε ήταν να περάσει το μήνυμα στον εκδότη ο Τσίπρας ότι κι αυτός ζυγίζει σαν παίκτης.

Αλλοίμονο. Δεν συναντήθηκε μετά φαγητού και συζύγων ο Τσίπρας για να πει στον Ψυχάρη ότι είμαι ανοικτός σε κολλητηλίκια. Παίκτης της πιάτσας είναι.

Διαβάστε ακόμα:

Παπανδρέου, Σαμαράς και πριν τις εκλογές ο Τσίπρας