Η ΚΑΡΥΠΙΔΙΑΔΑ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

Ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας ο κύριος Καρυπίδης. Ποιος είναι αυτός; Δεν τον ήξερα, ομολογώ. Ούτε και θέλω να τον γνωρίσω, το λέω δίχως καμμία εμπάθεια.

Δεν προλαβαίνεις να ανοίξεις τηλεόραση και τρως στη μάπα το όνομα Καρυπίδης. Πρώτο θέμα ο άνθρωπος στην καθημερινότητά μας εδώ και μια εβδομάδα. Παντού παίζει το όνομα Καρυπίδης.

Είμαστε καταδικασμένοι. Και ύστερα κάποια αιδοιόχειλα της δημοσιογραφίας και της πολιτικής αναρωτιούνται πώς φθάσαμε μέχρι εδώ. Η απάντηση, κορίτσια, η πανηγυρική και κραυγαλέα απάντηση είναι Καρυπίδης.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, που ετοιμάζεται να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές, τις περιφερειακές, τις ευρωεκλογές, όποιες εκλογές να τις σαρώσει, πετάει το όνομα Καρυπίδης. Αυτός είναι ο υποψήφιος μας στη Δυτική Μακεδονία. Και γίνεται σκοτωμός. Ποιος Καρυπίδης; Και το κόμμα που θα γίνει αύριο κυβέρνηση αποσύρει,  τελικά, τον Καρυπίδη.

Γι' αυτό σου λέω ότι δεν γλυτώνουμε. Όχι δύο κόμματα, ένα κόμμα δεν μπορεί να τα βρει μεταξύ τους για έναν κοτζάμ Καρυπίδη. Κι όλη η πολιτική Ελλάδα παρασύρεται στην Καρυπιδιάδα. Πώς να καθαρίσουμε τη μπουγάδα; Με τίποτα.

Διαβάστε ακόμα:

Ινδιάνικο βουντού της νύχτες ο Αλέξης Τσίπρας