ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Λινάτσες της Ιστορίας τους έντυσαν σπουδαίους πολιτικούς άνδρες. Άτομα που κατέστρεψαν την Ελλάδα τους λιβανίζουν ακόμα σα λαϊκούς ηγέτες. Ευθύνη,  βέβαια, έχει και ο κόσμος που με πάμφθηνα κριτήρια έκανε πρωθυπουργούς και υπουργούς κομματικές προσωπικότητες που ενεργούσαν ανεύθυνα, πιο σωστά αντεθνικά.

Διάβασα το ρεπορτάζ του zougla.gr και τη λίστα με τα προς πώλησιν ξερονήσια σε ομίλους επιχειρηματικούς και σε Άραβες κροίσους. Φοβερά πράγματα.

Επιστροφή δύο δεκαετίες πριν, στην Ελλάδα του αίσχους. Σ' εκείνη την Ελλάδα που προετοίμαζε την κατοχή του σήμερα στο μνημόνιο. Μιλάμε με γεγονότα, όχι με συνθήματα τύπου Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, Συμβόλαιο με το Λαό, ο Λαός Δεν Ξεχνά κι άλλες τέτοιες παπαριές που ήταν μαθηματικά επόμενο να τις πληρώσεις.

Το 1991 ο Μητσοτάκης αποφασίζει να πουλήσει κάποιες βραχονησίδες σε ξένους. Μεγαλειώδης σκέψη, έστω κι αν γεννήθηκε κάτω από την πίεση του δημοσίου χρέους που είχε αρχίσει να σφίγγει το λαιμό της χώρας.

Δεν υπάρχει, όμως το σωστό, το επωφελές. Μόνον η αντιπαλότητα η κομματική. Επειδή μονάχα η αντιπαλότητα ανοίγει το δρόμο στις αρπακτές από τα ατάιστα και χορτάτα σκυλιά. Η αντιπαλότητα, όχι ο αξιόπιστος κυβερνητικός σχεδιασμός της αντιπολίτευσης, και, βέβαια, η ικανότητα, η υπεροχή των ηλιογέννητων σοσιαλιστών τυχοδιωκτών να κάνουν το μαύρο άσπρο στο όνομα της Αλλαγής. Από κοντά ακολουθεί σα γιουσουφάκι η αριστερά.

Η κυβέρνηση ξεπουλάει την Ελλάδα. Αυτή ήταν η αντίδραση του κραταιού ΠΑΣΟΚ και της θρησκόληπτης αριστεράς. Προδότης ο Μητσοτάκης. Μειοδότης. Άγια χώματα της πατρίδος κάποια βράχια στο Αιγαίο. Ελευθερία ή, Θάνατος. Μολών Λαβέ. Ή, ταν ή, επί τας.

Αδιάφορο αν τότε είχαν αρχίσει να μπουκάρουν στην Ελλάδα κατά κύματα σαν πειρατές οι λαθρομετανάστες. Το πρόβλημα είναι μην επιτεθούν οι μεγιστάνες της γης, σε κάποια κατσάβραχα και χάσουν την ελευθερία τους αιγοπρόβατα και σαύρες, χελώνες και λαγοί.

Τελικά, κέρδισαν τα φίδια και τα αγριοπούλια στα ξερονήσια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέσυρε το σχετικό νομοσχέδιο. Σήμερα τσιμουδιά. Απαράδεκτο. Ούτε μια διαμαρτυρία, ούτε ένα σλόγκαν για το ξεπούλημα της ντροπής.

Διαβάστε ακόμα:

Μετά το ιδιωτικό κότερο και το αεροπλάνο