ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΡΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ

 

Σήκωσαν το τηλέφωνο και μίλησαν Ομπάμα και Πούτιν, αυτή είναι η είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου, όμως είναι κομματάκι απίθανο ένα από τα εκατομμύρια μέσα που σαν παπαγαλάκι αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επαφή των δύο πολιτικών να έπιασε την ουσία της υπόθεσης.

Για τα γεγονότα στην Ουκρανία, για το ηφαίστειο που βράζει και ξερνάει νεκρούς στο Κίεβο συνομίλησαν Ομπάμα και Πούτιν, σύμφωνα με το σιδερωμένο ανακοινωθέν. Ακριβώς. Λέμε τι γνωστοποιήθηκε, όχι τι αποκαλύφθηκε. Κανένας δεν γνωρίζει τι είπανε οι δυο τους, άλλωστε ούτε αν πράγματι έγινε το τηλεφώνημα. Δεν αποκλείεται να είπανε ότι τηλεφωνηθήκανε.

Τι μπορούν να κάνουν, όχι ο Ομπάμα προσωπικώς και ο Πούτιν, αλλά οι πανίσχυρες χώρες τους, είναι το ερώτημα, για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία; Λέμε για τις ΗΠΑ και την Ρωσία διότι το τι μπορούν να κάνουν αυτές οι δύο χώρες δεν είναι προσωπικό θέμα των δύο προέδρων τους. Μη ξεχνάμε ότι ο διαπλανητικός πολιτικός πολιτισμός έφθασε στη δημοκρατία. Έτσι δεν είναι;

Πούτιν και Ομπάμα εκφράζουν κράτη, λαούς, όχι μία προσωπική εξουσιαστική. Παρακάτω. Τι μπορεί να κάνει Ρωσία και Αμερική για να σβήσει τη φωτιά στην Ουκρανία; Πολλά. Πάρα πολλά. Ήδη, άλλωστε, όλα αυτά που έχουν κάνει σε βάρος της Ουκρανίας, η Ρωσία και η Αμερική είναι τόσα πολλά. Αντιληπτό ότι Πούτιν και Ομπάμα, μάλλον Ρωσία και ΗΠΑ, φταίνε κατά βάσιν για την τραγωδία που παίζεται στην Ουκρανία.
 
Παρακάτω. Να πάμε παρακάτω; Σύμφωνοι. Αποφυλακίζεται η Γιούλα Τιμοσένκο, πρώην πρωθυπουργός. Το μπουμπούκι. Δεν λέω ότι είναι άνθρωπος της Αμερικής, σίγουρα είναι “συνομιλήτρια” στο αλλοιώς με τις ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια.

Συμπέρασμα. Πούτιν και Ομπάμα μόνον το συμφέρον τους κυττάνε. Κι αυτό είναι επόμενο. Μόνον μέσα από το συμφέρον της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα περάσει η “λύση” στο πρόβλημα της Ουκρανίας. Άρα, δεν υπάρχει λύση(!) ουσίας και διάρκειας διότι ΗΠΑ και Ρωσία έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα.

Διαβάστε ακόμα:

Της δημοκρατίας το έργο και στην Ουκρανία