“ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ” ΛΕΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

 

Δεν υπάρχουν κράτη. Αυτή είναι η κουβέντα στο πολυπαιγμένο έργο από την εποχή των αρχαίων αυτοκρατοριών που από τις  οθόνες των παγκοσμιών μήντια το βλέπουμε σήμερα στην Ουκρανία. Τα κράτη  υπάρχουν διότι συμφέρει να υπάρχουν στους ισχυρούς. Στους αληθινούς εξουσιαστές που βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.

Ποια Ουκρανία; Το κράτος, λέει, της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει. Δεν υπήρξε ποτέ. Δεν θα το δεις σαν κράτος ανεξάρτητο, με το λαό του, την Ιστορία του, τον πολιτισμό του, τους αγώνες του. Ποιος ασχολείται με την κουλτούρα ενός έθνους, ακόμα και το πώς επιβιώνει ο λαός του, όταν το κράτος αποζητά την ανεξαρτησία του ή, να πλαγιάσει στην αγκαλιά ενός άλλου αφεντικού.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν κρύβονται. Τα ξεμπροστιάζει το γεωπολιτικό παιχνίδι. Η Γερμανία ποτέ δεν σταμάτησε να αγωνιά για να εξασφαλίζει την ελεύθερη “διάβαση” μέχρι το Αιγαίο. Όπως η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την ιδέα ότι είναι η “χώρα πατριάρχις” όλων των κρατών που ξέκοψαν από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

“Δική μας είναι η Ουκρανία” λένε οι Ρώσοι.

Διαβάστε ακόμα:

Ενα τίποτα η «συγγνώμην» μπροστά στην κτηνωδία