ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΤΙΣΤΗΣ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Είμαι αντικομουνιστής, δήλωσε ο Τάκης Μπάλτάκος. Έχει τόσο μεγάλη πολιτική σημασία αυτή η τοποθέτηση, όσο αν “ο Λιβάνης του Σαμαρά”, ο γραμματέας της κυβέρνησης δήλωνε ότι είναι αντιολυμπιακός, αντιπαναθηναϊκός, αντιαεκτζής. Μιλάω πολύ σοβαρά. Πολύ πολιτικά.

Αντιδράσεις, λέει, για τη δημόσια τοποθέτηση του Μπαλτάκου. Είπε μια μαλακία ο άνθρωπος. Μια ασόβαρη, μια ανύπαρκτη δήλωση, όχι άξια σχολιασμού απ' αυτούς που φέρονται ότι εθίγησαν.

Υπάρχει κομουνισμός στην πράξη; Δεν υπάρχει. Υπήρξε ποτέ; Όχι, δεν υπήρξε. Άρα, αυτός που στρέφεται ενάντια στον κομουνισμό αναφέρεται σε μία κατάσταση ανυπόστατη.

Ο Μπαλτάκος λέει συγκεκριμένα ότι Είμαι αντικομουνιστής διότι η ελληνική αριστερά από το 1942 ταλαιπωρεί τη χώρα. Ασφαλώς εννοεί οι Έλληνες αριστεροί, οι Έλληνες κομουνιστές, όχι ο κομουνισμός. Τα έχει, δηλαδή, μ' αυτούς που αυτοχαρακτηρίζονται αριστεροί, κομουνιστές.

Τελικά, ο Μπαλτάκος δεν είναι αντικομουνιστής, αλλά αντίθετος μιας ιδεοληψίας. Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού, άλλωστε, δεν θεωρεί ιδεολογία, κάποιο κοινωνικό σύστημα τον κομουνισμό, αλλά ότι πρόκειται περί μιας ιδεοληψίας, μιας φαντασίωσης.

Φοβερό. Να δηλώνεις “αντί”, κι αυτό να θεωρείται “θέση”, σε κάτι που κάποιοι άλλοι το λαμβάνουν ιδεατά.

Καμμία σχέση με τον αντικαπιταλιστή. Έχει μια λογική μια τέτοια θέση, διότι υπάρχει καπιταλισμός. Έχει ύπαρξη, έχει υπόσταση, έχει δράση. Το κουφό είναι να είσαι αντικομουνιστής όταν, όπως ο ίδιος ο Μπαλτάκος θαρρεί, ο κομουνισμός είναι ιδεοληψία, όχι ιδεολογία.

Διαβάστε ακόμα:

Ξύλο από τους χουλιγκάνους αντιβασιλικούς