ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΛΛΑΔΙΚΟ

 

Μου φαίνεται αδιανόητο ένας προπονητής, ακόμα και από το τρελλάδικο κατ' ευθείαν να τον πήρανε, να βάλει στην ενδεκάδα παίκτη απροπόνητο. Μιλάμε για φοβερά πράγματα.

Είναι να μην τα χώσεις στον πρόεδρο της ομάδας αν κάνει μεταγραφή παίκτη από μία ψησταριά. Μία εκπομπή τηλεοπτική. Ένα τσίρκο. Ένα καφενείο.

Κι όμως, κυρίες και κύριοι. Στην πολιτική αυτό συμβαίνει. Να πάρει φανέλλα ένας απροπόνητος, ένας άσχετος. Κι όχι μόνον! Να πληρώνεται από πάνω.

Παραιτείται από βουλευτής ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, επειδή είναι ασυμβίβαστο με την υποψηφιότητά του στον Δήμο της Αθήνας. Σειρά έχει για να τον αντικαταστήσει ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος αρνείται να γίνει βουλευτής, μάλλον προτιμάει να παραμείνει πρόεδρος δημοσίου οργανισμού.

Ναι, αλλά κάποιος πρέπει να πάρει τη θέση του Σπηλιωτόπουλου. Με 299 δεν γίνεται δουλειά στη Βουλή, χρειάζονται απαραιτήτως 300. Ευνοείται, έχει σειρά η κυρία Τάνια Ιακωβίδου, δημοσιογράφος, λέει, τηλεπαρουσιάστρια, κάτι τέτοιο. Και ρωτάω.Είναι προπονημένη η κυρία Τάνια μας; Προετοιμασμένη.

Άλλο. Ο Σπηλιωτόπουλος είναι εκλεγμένος βουλευτής. Ο λαός, δηλαδή, τον εξέλεξε βουλευτή. Πώς γίνεται να αγνοεί τη βούληση του λαού και με τη βούληση του λαού να αλλάζει ομάδα, πόστο;

Αυτά γίνονται μόνον στην πολιτική. Σ' ένα χώρο, δηλαδή, που λειτουργεί η δημοκρατία κι όχι οι κανόνες. Όχι τα κριτήρια. Τα καθήκοντα. Η παραγωγή έργου.

Διαβάστε ακόμα:

Η πλεξούδες της Γιούλας