ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Πηγή: INTIME
 

Το ακούσαμε κι αυτό. Ο Μαρινάκης για δήμαρχος Πειραιά. Γιατί όχι; Τον θέλει ο μητροπολίτης, οι εφοπλιστές και οι ολυμπιακοί. Δευτερεύουσας σημασία είναι τι μπορεί να κάνει για την πόλη.

Η γνώση του αντικειμένου δεν αξιολογείται. Η δημοφιλία και μόνον παίζει μπάλα στην Ελλάδα. Πολλά παραδείγματα έχουμε από το παρελθόν. Τρανό η εκλογή του βουλευτή Ανατολάκη στο παρελθόν με τον ΛΑΟΣ στη Β' Πειραιά. Είσαι γάβρος μας κάνεις. Είσαι αρχιγάβρος μας παρακάνεις.

Αυτό είναι ένα σκέλος. Το σίγουρο. Το αδιάφορο. Το πιο ενδιαφέρον είναι γιατί προέκυψε αυτό το θέμα και πώς. Η υποτιθέμενη είδηση δεν βγήκε από τους φορείς της πόλεως, αλλά από τους παρατρεχάμενους του προέδρου.

Αυτοί διέρρευσαν ότι παρακαλάνε τον Μαρινάκη να κατέβει για δήμαρχος γιατί είναι ικανός και πως αυτός θα πει μάλλον όχι. Στο τέλος συμπληρώνουν... Ο πρόεδρος, όμως, συνηθίζει να κάνει ανατροπές!

Πριν δυο εβδομάδες είχα γράψει σε σημείωμα με τίτλο Ποιον επιλέγει για περιφερειάρχη ο Σαββίδης τα εξής:

«Ο καθένας κάνει το παιχνίδι του. Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να λύσει το πάντα ανοικτό θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το δημόσιο. Και από το ποια εξέλιξη θα έχει αυτό το πρόβλημα που τον καίει ο μεγαλομέτοχος θα δώσει γραμμή για τον κυβερνητικό υποψήφιο περιφερειάρχη Ιωαννίδη ή, τον αντάρτη Τζιτζικώστα.

Παιχνίδι γίνεται. Γιατί ο Μαρινάκης δεν «παίζει» στις εκλογές για το δήμο του Πειραιά; Παίζει, και παραπαίζει. Εδώ ο άνθρωπος ασχολείται με τις εκλογές σε κάθε τοπική ποδοσφαιρική Ένωση και θα αγνοήσει τα του οίκου του, τα του δήμου του;»

Μπορεί κανείς να υποθέσει πολλά για τη σκοπιμότητα της φημολογίας, όμως το φρόνιμο είναι να περιμένουμε να κατακάτσει η σκόνη για να έχουμε πιο καθαρή εικόνα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σαλιαρέλης φυγάδευσε τον Κοσκωτά