ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ

 

Αυτοί κι αν είναι οι πολιτικάντηδες. Αυτοί που κατεβαίνουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές και δήμαρχοι και περιφερειάρχες και λένε «Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί». Είναι σαν τον παπά που φοράει ράσο και λέει «Εγώ δεν είμαι ιερέας». Σαν τον πρόεδρο του δικαστηρίου που ανεβαίνει στην έδρα για να αποφασίσει αν είσαι ένοχος, αθώος, και σου λέει «Εγώ δεν είμαι δικαστής».

Όταν ξεκίνησα τη δουλειά η δημοσιογραφία δεν μπορούσε ακόμα να ζήσει δημοσιογράφους. Έτσι, με κάποια αμοιβή, μ' έναν ψευτομισθό δημοσιογραφούσαν και δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζικοί, γυμναστές, μεσίτες κ.α. Κι όλους αυτούς δεν τους θεωρούσαν πραγματικούς δημοσιογράφους εκείνοι που ζούσαν μόνον από τη δημοσιογραφία.

Γράφεις σε εφημερίδα; Είσαι δημοσιογράφος, άσχετο αν είσαι υπάλληλος του ΙΚΑ ή, εκτελωνιστής. Δεν σε κάνει δημοσιογράφο επειδή σαν τέτοιο σε αναγνωρίζει το συνδικαλιστικό σου σωματείο. Το ίδιο ισχύει και με τους πολιτικούς.

Όταν ασχολείσαι με την πολιτική, με τα της πόλεως, θέλεις, δεν θέλεις, είσαι πολιτικός. Επειδή, όμως, ο κόσμος έχει συχαθεί τους πολιτικούς, οι πονηροί το πρώτο που λένε είναι Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί.

Και ο κόσμος μασάει. Υποψήφιος ο μεν και είναι πολιτικός, υποψήφιος ο δε και δεν είναι πολιτικός. Τόσο στην πλάκα τον έχουν τον κοσμάκη. Τόσο της πλάκας είναι ο κοσμάκης.

Διαβάστε ακόμα:

Ο «κολλητός» θέλει το ρουσφέτι του