ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πηγή: INTIME
 

Ένας μεγάλος δημοσιογράφος είχε πει τη μεγάλη κουβέντα. Το καλύτερο ρεπορτάζ βγαίνει από το κεφάλι σου. Δηλαδή; Εάν σα ρεπόρτερ γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα, η δημοσιογραφική σου σκέψη θα κάνει το γκελ. Δεν χρειάζεται να σου αποκαλύψει κάποιος την αλήθεια, θα στην φωτίσει η εμπειρία σου, η γνώση των καταστάσεων.

Αναρωτιούνται όλοι στην πιάτσα, αλλά κανένας δεν πλησιάζει το πιο καυτό, το πιο απόκρυφο στοιχείο της απόφασης του Βαγγέλη Μαρινάκη να διεκδικήσει τον Δήμο Πειραιά. Αλήθεια, το τόλμησε αυτό χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει τον πρωθυπουργό; Το 1ο αναπάντητο ερώτημα. Δεν χρειάζεται απάντηση, όμως, εάν γνωρίζει κανείς πώς παίζεται η μπάλλα στην πολιτική, αλλά και το πώς κινούνται στην Ελλάδα οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Να φτιάξουμε το σενάριο, που δεν στηρίζεται σε δηλώσεις, σε εξομολογήσεις, σε πληροφορίες. Πάμε μόνον στο “ρεπορτάζ” της καθαρής δημοσιογραφικής σκέψης. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Είναι απίθανο κάποιος εκτός πολιτικής να αποφασίσει να μπουκάρει στο Νο3 Δήμο της χώρας, στην επικράτεια μάλιστα του οποίου υπάρχει  το Νο1 λιμάνι, χωρίς να πάρει το οκέυ του Σαμαρά. Διαφορετικά, είναι σα να ανοίγει μετωπική με απροσδιόριστο κόστος με το ίδιο το κράτος.

Τι μπορεί να συνέβη; Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, παρασκηνιακά βέβαια, ζήτησε το “χρίσμα” από τον πρωθυπουργό “Αντώνη, θέλω να γίνω δήμαρχος...”. Και ο Αντώνης του είπε: ‘’ Αφού το θέλεις, προχώρα όμως βάλε κάποιον άλλον μπροστινό..., όχι εσύ ο ίδιος”.

Παπαρδέλες είναι αυτά που γράφουν, για τις “ανταρσίες” υπουργών της ΝΔ που ανοιχτά υποστηρίζουν τον Μώραλη και όχι τον εκλεγμένο από τη ΝΔ δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο. Δεν υπάρχει καμμία ανταρσία. Ο Αρβανιτόπουλος, για παράδειγμα, όπως πρώτος ο αποδυτηριάκιας είχε αποκαλύψει, αμέσως τάχθηκε υπέρ Μώραλη και κόντρα στον Μιχαλολιάκο.

Δεν υπάρχει πιο σαμαρικός υπουργός από τον Αρβανιτόπουλο. Είναι ο πανεπιστημιακός, ο μέχρι πριν από δύο χρόνια εντελώς ανύπαρκτος κομματικός, η απόλυτη προσωπική επιλογή του Σαμαρά. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Και μετά τον Αρβανιτόπουλο, τον πρώτο εκλεγέντα βουλευτή Πειραιά, “έδειξε” Μώραλη και ο Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός ναυτιλίας, ο υπουργός της ΝΔ που το υπουργείο του έχει έδρα του Πειραιά. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Κι αυτό που είναι εκτός σεναρίου κομματικής φαντασίας, που δεν μπορείς να το προβλέψεις, είναι το νταραβέρι που έπαιξε ανάμεσα σε Σαμαρά και Μαρινάκη. Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ, αυτό το ξέρουν μονάχα οι δυο τους.

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγάλο λάθος του Μαρινάκη