ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ-ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Η Χρυσή Αυγή πάει για πρωτιές στην Ευρώπη. Δεν είναι μία η Χρυσή Αυγή, δεν παίζει μόνον στην Ελλάδα. Όπως η ΝΔ υπάρχει στη Γερμανία, στην Αγγλία, σε κάθε χώρα. Κόμματα δεξιά, ψευτοδεξιά, κεντρώα, σοσιαλιστικά, ψευτοσοσιαλιστικά, ψευτοαριστερά.

Ευρωεκλογές και η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι πολύ πίσω στην Ελλάδα σε σύγκριση με τα αδελφά κόμματα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε και λέμε.

Πριν πούμε, να σημειώσουμε το γνωστό. Σε τρία θέματα βγάζουν τις ευαισθησίες τους όλα τα ακροδεξιά, τα εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης. Ένα, εναντίον των μεταναστών. Δύο, κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και τρία, όχι στους γάμους των gay. Αυτή είναι η εθνικιστική τους πολιτική ταυτότητα. Γι' αυτό είναι εναντίον της ενωμένης Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, της παγκοσμιοποίησης και τα λοιπά υπερεθνικά.

Πρώτο κόμμα στην Αγλλία, πάντα σύμφωνα με τα γκάλοπ, είναι στην πρόθεση ψήφου αυτό του Νάιτζελ Φαράτζ. Στη Γαλλία η Μαρί Λεπαίν προβλέπει πρωτιά. Στην Αυστρία, την χώρα που κέρδισε την Eurovision, παίζουν δύο παίκτες, ο Στράτσε με 20% και 6% ο Στρόναχ.

Τρίτη δύναμη στην Ουγγαρία ο Νόβα. Στο 20% βρίσκεται ο Νταλ στη Δανία. Πολύ δυνατός στην Ολλανδία ο Βίλντερς. Λιγώτερο από 10% έχουν οι Χρυσές Αυγές στο Βέλγιο, την Γερμανία, τα δύο κόμματα της Σλοβακίας, ο ένας Μιχαλολιάκος, ο άλλος Κασιδιάρης της χώρας, στην Φινλανδία, στην Σουηδία.

Διαβάστε ακόμα:

Ο φασισμός του Σταύρου Θεοδωράκη