ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΣΤΥΛΙΑΡΙ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Όταν περνάς από την Στυλίδα του Απόστολου Γκλέτσου σε πιάνει μία μελαγχολία. Μία παραθαλάσσια πόλη κτισμένη λες από γύφτους. Η απόλυτη απουσία αισθητικής. Στην πραγματικότητα η ανυπαρξία του κράτους, που επέτρεψε να κτίζει ο καθένας όπου θέλει, όπως θέλει, ό, τι θέλει. Γι' αυτό όσο οδηγάς στο ύψος της Στυλίδας έχεις μπροστά σου ένα έκτρωμα.

Δεν είμαι παράλογος. Δεν είναι εύκολο για έναν δήμαρχο να αλλάξει, έστω να μακιγιάρει αυτή την φρικτή εικόνα της πόλεως. Ας ελπίσουμε, αν γίνει πρωθυπουργός ο κύριος Απόστολος Γκλέτσος, τουλάχιστον στην Στυλίδα θα παρέμβει με τέτοιο τρόπο ώστε κάπως να την σουλουπώσει και λειτουργικά και φυσιογνωμικά.

“Γιατί να μην γίνω και πρωθυπουργός!” δήλωσε ο πρώην ηθοποιός μετά την πανηγυρική του επανεκλογή. Ήδη ανέφερε ότι έχει στα σκαριά κόμμα, πανελλήνιας εμβέλειας, μ' αυτόν βέβαια αρχηγό, που το ονόμασε “Τελεία”. Κατεβαίνω στις εθνικές εκλογές και “τελειώνουν” οι άλλοι, όπως και οι έννοιες δεξιός, αριστερός, κεντρώος. Έτσι απλά.

Γιατί, όχι και ο Γκλέτσος. Ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός. Το ξεχνάμε; Ο Κώστας Καραμανλής. Οι τίποτες. Τα μηδενικά. Επειδή δεν είναι από τζάκι ο Γκλέτσος; Ούτε θα περιμένεις να τον ψηφίσει ο κόσμος επειδή ήταν ατάλαντος ηθοποιός.

Τσιμπάει το άφθαρτο. Το αμεταχείριστο. Τι περισσότερο π.χ. έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης κι έγινε κατάσταση με το Ποτάμι. Ο Γκλέτσος θα ξεκινήσει με καλύτερες προϋποθέσεις. Κι είναι παιδί γνήσιο, σπαθής. Εύκολα θα στρατεύσει “συνεργάτες” ή, όπως εύκολα θα τους στείλει στο πρώτο στραβοπάτημά τους.

Διαβάστε ακόμα:

Το πραγματικό μήνυμα των εκλογών το έδωσε ο Ψινάκης