ΟΝΟΜΑΤΑ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΟΧΙ ΑΤΟΜΑ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Πρώτος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής κάποιος κύριος Φουντούλης. Ποιος είναι ο κύριος; Ο κανένας. Ο τίποτας. Εννοώ ότι ο κόσμος δεν τον γνωρίζει. Ο άνθρωπος πιθανόν να είναι σπουδαίος ποιητής, άπαικτος υδραυλικός, μέγας στοχαστής, εκπληκτικός κομμωτής, γλύπτης ταλαντούχος. Κάτι, τέλος πάντων, το ξεχωριστό.

Η πρωτιά του συντρόφου Φουντούλη κι αυτό δεν μειώνει τον ίδιον, οφείλεται στο γεγονός ότι άγνωστοι δολοφόνησαν τον γιο του έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Νοέμβριο, στο Νέο Ηράκλειο.

Παρακάτω. Με τον Σύριζα εξελέγη η πασίγνωστη Βουλγάρα κυρία Κωνσταντίνοβα Κούνεβα, μια άλλη ανύπαρκτη. Εννοώ ότι σαν κι αυτήν, γυναίκα αξιόλογη, επιστημών, συνδικαλίστρια, υπάρχουν χιλιάδες. Ευρωβουλευτίνα έγινε επειδή τον Δεκέμβριο του 2008 της είχαν ρίξει βιτριόλι στο πρόσωπο. Γι’ αυτό την προτίμησαν οι ψηφοφόροι του Σύριζα; Όχι, βέβαια. Τότε γιατί; Επειδή είναι γνωστή.

Έτσι ψηφίζει ο κόσμος. Όχι άτομα, άλλα ονόματα. Χιλιάδες «σταύρωσαν» Φουντούλη και Κούνεβα, χωρίς να τους γνωρίζουν προσωπικά, τους αρκεί ότι για κάποιο διάστημα το όνομα τους πέρασε στα δελτία ειδήσεων.

Δεν υπάρχει σύγκριση. Δύσκολα πράγματα αυτά για τον κοσμάκη. Να εξετάσει ποιος είναι καλύτερος σε ικανότητα, εντιμότητα, σε προσφορά. Ποιος ασχολείται μ’ αυτές τις ανοησίες.

Τελικά, ένα ερώτημα. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και του Σύριζα εξέλεξαν τον κύριο Φουντούλη και την κυρία Κούνεβα ή, οι εγκληματίες που τους έβλαψαν;

Διαβάστε ακόμα:

Κατίνα της γειτονιάς ο Ψαριανός