ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, ΟΧΙ ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Αστεία ιστορία. Με το ζόρι σοβαροφανής. Και εθνικής σημασίας. Λέω για την επίσκεψη που κάνουν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια. Έχουμε Δημοκρατία, δηλαδή, έχουμε και πρόεδρο. Ο αντιπρόεδρος ποιος είναι; Δεν ακούω παρών και ξουρισμένος και γραβατωμένος από κανέναν του σωματείου δοσιλόγων.

Γίνανε πολλοί, σου λέω. Πάντα υπήρχε το σωματείο, από οθωμανικής αυτοκρατορίας και πιο πίσω ακόμα. Πάτησαν την Ελλάδα οι Ρωμαίοι και στην αρχαία Ελλάδα του πνεύματος και των τεχνών, οι ξένοι κατακτητές συνάντησαν περισσότερα λαμόγια από κάθε άλλο τόπο.

Επί του θέματος. Ποιος είναι ο ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας; Για να ακούει τον κάθε Τσίπρα να του λέει Θέλω εκλογές. Και τον Βενιζέλο να μην κάνουμε εκλογές.

Να κάνουμε ταμείο. Δεν έχει καμμία εξουσία ο Παπούλιας. Δεν είναι ο παπούλης του έθνους. Ένας υπάλληλος είναι. Πολιτικό προσωπικό. Αν ο Παπούλιας είχε δύναμη δεν θα πλησίαζε κανένας Τσίπρας να του πει Θέλω εκλογές διότι κάνω παντελόνι το 30-35% του λαού.

Πάρε δρόμο, θα του έλεγε του προέδρου του Σύριζα ο έχων αληθινή εξουσία. Επειδή, δηλαδή, κέρδισε κάποια Δούρου, Ρένα Δούρου, θέλεις εσύ να κερδίσεις την Ελλάδα. Κάνε μας τη χάρη.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας πρόλαβε τον Μαρινάκη